Dünya kahvaltı sofralarından…

Günün ilk dakikalarında uykularını ne ile açar, kahvaltı sofralarına neler koyarlar? Bir kahveye "yeter" diyenler de de olur, "kahvaltı sefası olmadan güne başlayamam"ı savunanlar da... İşte dünya kahvaltılarından seçmeler…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günün ilk dakikalarında uykularını ne ile açar, kahvaltı sofralarına neler koyarlar? Bir kahveye "yeter" diyenler de de olur, "kahvaltı sefası olmadan güne başlayamam"ı savunanlar da... İşte Ligarba Turizm'in hazırladığı dünya kahvaltılarından seçmeler:

Fransız usulü kahvaltı

Konuya sabahı en sakin yaşayan milletten giriş yapalım, midemizi hoplatmadan ya da ağzımızın sularından şelale yapmadan kontrollü başlayalım. Tanıdık bir lezzetle dünya kahvaltılarına merhaba diyor, onlarca çeşidimiz arasında yer alan meşhur kruvasanla turumuza başlıyoruz. Yanında üzümlü minik kekler ve portakal reçeliyle servis edilebilir, sütlü kahve uykunuzu bir güzel açabilir.

İngiltere'de kahvaltı

Sabah sabah pastırmalı fasulye yiyen İngilizler, pudingin siyahını tercih ediyorlar. Yumurta zaten olmazsa olmazları! Sallama çaydan asla vazgeçmiyorlar. Sadece beşte değil, kahvaltı masalarında da çayı eksik etmiyorlar. Domates ve sosis kızartması ise favorileri...

İspanya'da

İster sade kahve, ister süt ilaveli, isterseniz de sıcak çikolatayla başlayacağınız kahvaltıda fazlaca çeşit aramayın ya bisküvi ya da bisküviden farksız kızartılmış ekmek arasında bir tercih yapın. Ekmeğin üzerine tereyağı sürebilir, bisküvinizi çikolataya banıp yiyebilirsiniz. Halka tatlısına benzer bir hamur işiyle yenen çikolata sosu da oldukça meşhur.

İtalyan usulü

Krep üstüne sürmelik birkaç çeşit reçelle taçlanırsa tadına doyum olmaz, yanında bir de kapuçino varsa İtalyan sofrasından ayaküstü atıştırıp kalkılmaz! Baharatlarla lezzetlenmiş pizza gibi şekillenmiş, muntazam omletlerle kahvaltısına protein katmak isteyenler için doğru adres İtalya!

Kanada'nın kahvaltısı

Tabağın altını patates kızartması süsler, hemen üzerinde sıcağını korusun, yağını emsin diye bir dizi krep boylu boyunca yatar, ardından kahvaltı soflarının renkli kişilikleri jambon, salam ve sosis çeşitleri üçüncü kattaki yerini alır; kimisi çiğ konur kimisi azıcık fırınlanır! Pankekler için ayrı bir servis istemeyi unutmayın!​

El Salvador'da meyveli

Kızarmış muzla başlayalım ilkin bununuza güzel kokular gelsin, sonra fasulyeli soğanlı pilav yanına iliştirilsin. Yumurta yanında salsa sosu da masadaki yerini aldıysa afiyet olsun.

Çin mutfağında ille de pirinç!

Uzak Doğu pirinç olmadan öğün geçirmiyor. Kahvaltıda, öğlen arasında, ayak üstü atıştırmalığında, akşam sefasında fark etmiyor. Pirinç yoksa o yemek yemekten sayılmıyor. Tatlı tuzlu ayırmayan Çin mutfağı kahvaltı sofrasında haşlanmış bir tür sulu pirinç olan congee yemeyi tercih ediyor. İster şeker ister tuz ilave etmek de kişinin tercihine kalıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir