Gülsin Onay'ı bu yaz Altınoluk ve Gümüşlük'te dinleyebileceğiz

Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay yaz aylarındaki programını anlatıyor…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay yaz aylarındaki programını anlatırken “Ben Bodrum'da olacağım. Bodrum deyince pek çok kişinin ilk aklına gelen ‘tatil' olur belki, ancak benim için 25 yıldır yaz aylarını geçirdiğim ve 14 yıldır sevgili Eren Levendoğlu ile birlikte Gümüşlük Festivali'ni düzenlediğim bu yaz cenneti, bir ‘çalışma' yeri aynı zamanda. Yeni repertuarımı hep burada hazırladım, Bartok 2. Piyano konçertosunu da burada öğrenmiştim bir ayda” diyor.

Onay programını şöyle anlatıyor:

Altınoluk Sanat Günleri

“Güzellikler ülkemizde çoğalsın diye umutlarımız bir yeni festivalde yeniden yeşerdi.. Altınoluk'ta bu yıl 1. Altınoluk Sanat Günleri düzenleniyor. 3 Ağustos'taki resitalimde Altınoluk'taki müzikseverlerle buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yaz festivalleri ülkemizde olduğu gibi, elbette yurt dışında da, müzik profesyonelleri ve öğrencileri için çok revaçta olan etkinlikler. Bunlardan biri de Sırbistan'ın köklü Vranje Piano Summer Festivali. Genç ve çok yetenekli yaylıçalgılar dörtlüsü Lepidus Quartet ile 13 Ağustos'ta Vranje'de Erkin'in piyanolu beşlisini seslendireceğim.

Gümüşlük Festivali

Vranje'den döner dönmez, gözbebeğim bir yarışmanın son derece zevkli koşturması başlayacak. 2012'de Türkiye'de ilk defa Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun için bir Piyano Yarışması düzenlemiştik. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu yarışmada, geçtiğimiz iki yılda birbirinden yetenekli 30'a yakın genç piyanist, Ahmed Adnan Saygun'un adını yaşatmak için tüm hünerlerini sergilemişti. 15-19 Ağustos'ta Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'nı izlemek isteyen tüm piyano müziği severleri Gümüşlük'e bekliyoruz.

Eğitimler

Aynı tarihlerde Gümüşlük Festival Akademisi Piyano Ustalık Sınıfları da başlıyor. 24 - 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek keman masterclassına Gilles Apap eğitmen olarak katılırken 25 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek viyolonsel masterclassını viyolonsel sanatçımız Dilbağ Tokay verecek. 15 - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan piyano masterclassını benimle birlikte, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini ve Kübalı piyanist Mauricio Vallina verecek. Bülent Evcil ve İtalyan sanatçı Raffaele Trevisani ile 26 - 31 Ağustos tarihlerinde flüt masterclassı, eş zamanlı yapılacak gitar masterclassı G. Afrikalı gitarist Derek Gripper, ülkemizden Erdem Sökmen ve Brezilyalı virtüöz Egberto Gismomti ile gerçekleştirilecek.

Kapanış 4 Eylül'de

2004'ten bu yana her yıl yazın en güzel akşamlarında klasik müzikseverlerle buluşan, bu yıl 14. kez dünya çapında müzisyenlerin katılımıyla çok renkli geçecek olan Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin kapanışını 4 Eylül'de Taş Ocağı'nda benim vereceğim resitalle gerçekleştirilecek.”