Pastacılar başkentte buluşacak

"Uluslararası Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali" bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Pasta sanatına ilgi duyanları bir araya getirmeyi hedefleyen festivale bu sene 500'e yakın pastacının katılması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Uluslararası Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali", pasta sanatına ilgi duyanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu sene ikinci düzenlenecek olan festivale, 500'e yakın pastacının katılması bekleniyor.

Özgün pasta tasarımlarının 15 ayrı kategoride yarışacağı festivalin birincisi 2 bin TL'lik büyük ödülün sahibi olacak. Etkinliğe Dr. Paste Şeker Hamurları, Paseksan ve Bella Çikolataları markaları altın sponsor olarak destek oluyor ATO Ankara Ticaret Odası'nın da sponsorluk ve tanıtım desteği verdiği festivalin ödül töreninde, ATO Başkanı Gürsel Baran'a pastadan büstü hediye edilecek

Atölye çalışmaları da yapılacak

Etkinliğin jüri üyeleri arasında TAŞFED Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Özrek, Lefkoşa Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, Şef Tuba Geçkil, TAFED Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş ve WACS Dünya Şefler Birliği Üyesi Jeton Taravari de yer alıyor.

Etkinlikte ücretsiz atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Butik pasta ve modelleme eğitmeni Funda Akay tarafından da ücretsiz olarak çiçek eğitimleri verilecek. Nurcan Özkara ise 25 metre karelik bir alanda masal kahramanlarının konu alındığı ve yenilebilir parçalardan oluşan "Masal Köy" adlı pasta çalışmasına imza atacak.