Ramazan'a özel iftar sofraları (1)

On bir ayın sultanı Ramazan, Cumartesi başlıyor. Her Pazartesi Ramazan mönüsü hazırlayan yerlerden seçmeler bu köşede yer alacak. Bu haftanın mekânları Aila, Borsa, Çırağan Sarayı, Conrad İstanbul Bosphorus, Grand Hyatt, Marriott Hotel Şişli…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aila

Fairmont Quasar İstanbul'un bahçe katında açılan Aila'nın Ramazan mönüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, zeytinyağlılar ve tatlıları açık büfeden diledikleri gibi seçerken, iftariyelikler, çorba ve ana yemekler, masada servis edilecek. Aila'da iftar sofraları, Ramazan ayının başlayacağı 27 Mayıs'tan 24 Haziran'a kadar akşam 20.00'dan 22.30'a kadar kurulmaya devam edecek. Şef Umut Karakuş'un yönetimindeki restoran, Anadolu'nun dört bir yanından geleneksel ve yerel tatları, şefin farklı sunumlarıyla misafirler ile buluşturmayı amaçlıyor.

Borsa Restaurant

Klasik Türk ve Osmanlı Mutfağı ile Anadolu'nun yöresel mutfaklarından sentezlenen yemekler sunan Borsa Restaurant, iftar mönüleriyle Boğaziçi, Kandilli ve Ankara Next Level'da yer alan restoranlarında Ramazan buluşmalarına ev sahipliği yapacak. Ramazan boyunca Akçaabat tereyağı, petek bal, Kayseri pastırması, Erzincan tulum peyniri, hurma, Vakf-ı Kebir pidesi gibi iftariyeliklerle orucunu açacak olan misafirlere bu lezzetlerin ardından günün çorbası sunulacak. İftarda sıcak başlangıçlar olarak Tonya telli peynirinden yapılan "Karadeniz pidesi", beyaz peynirli ve maydanozlu "su böreği" ve mandıra yoğurdu ile kendi sosu eşliğinde sunulan "Trabzon usulü etli kara lahana sarma" seçenekleri servis edilecek. Günün zeytinyağlı yemekleri ve salatalar da iftar sofrasında yerini alacak. Ana yemek olarak beyaz pilav ile servis edilen "et döner kebap", dana eti ile Borsa usulü hazırlanan "Borsa köfte ızgara" ve hünkâr beğendi eşliğinde sunulan "taş fırında Konya usulü kuzu tandır" önerilecek. Borsa Restaurant, yemeğin ardından "güllaç (Nar Taneleri ile)", "fırın sütlaç", "Borsa usulü hurmalı incir tatlısı" ve "Mardin usulü portakallı ve tarçınlı irmik helvası" gibi geleneksel tatlılar sunacak.

Conrad İstanbul Bosphorus

Conrad İstanbul Bosphorus'ta iftar yemeği Medine hurması, gül reçeli, pastırma, tahin pekmez ve Ramazan pidesinden oluşan serpme iftariyelikler ile başlıyor. Ezogelin, tarhana ve lebeniye çorbalarından birinin seçiminden sonra mevsimine uygun şekilde hazırlanmış zeytinyağlı tabağıyla devam eden iftar mönüsünde içli köfte, su böreği, ıspanaklı ve yumurtalı pide sunuluyor. Ana yemek seçenekleri olarak da iç pilav eşliğinde kuzu tandır, bulgur pilavı ve kremalı ıspanak eşliğinde servis edilen marine edilmiş tavuk şiş ve ağır ateşte fırınlanmış dana antrikot bulunuyor. Mönü, bademli ve şeftalili güllaç, kaymak eşliğinde Türk tatlı tabağı ve dondurma eşliğinde irmik helvası gibi tatlı seçenekleriyle son bulacak.

Çırağan Sarayı

Tarihi Çırağan Sarayı'nın birinci katındaki Tuğra Restoran'ın yanı sıra Saray'ın bahçelerinde Ramazan dönemi boyunca açık büfe yöresel tatlar misafirlere sunulacak. Le Fumoir ise sabahın ilk ışıklarına kadar sahur için açık olacak.

Grand Hyatt İstanbul

Grand Hyatt Istanbul'un 34 isimli restoranı konuklarına günlük olarak değişen lezzetlerin yanı sıra her gün meze çeşitleri, çorba, makarna, içli köfte ve salata çeşitleri, peynirler ve soğuk etlerden oluşan şarküteri tabağı sunacak. Her akşam iki çeşit ızgara, sebze yemekleri, pide, lahmacun veya gözlemenin yer aldığı mönüde et, tavuk veya balıkla yapılmış üç çeşit tencere yemeği de yer alacak. İftarın finali ise dünya mutfağından tatlıların yer aldığı büfe ile.

Marriott Hotel Şişli

The Dish Room'da misafirlere geleneksel iftariyeliklerden şerbetlere, zeytinyağlılardan çorbalara, et, balık ve sebze yemeği seçeneklerinden ızgaralara, farklı pilav ve makarna alternatiflerine uzanan güllaç, revani ve şekerpare dahil geleneksel Ramazan tatlılarının da yer aldığı açık büfe sunulacak.

Ramazan ayı boyunca İstanbul Marriott Hotel Şişli'de yapılan her bir iftarın gelirinden 2 TL görme engelliler için hizmet veren Rehber Köpekler Derneği'ne bağışlanarak derneğin Türkiye'deki görme engellilere temin ettiği rehber köpeklerin eğitimi için ayrılan maddi bağış fonuna katkı sağlanacak.