Ramazan'a özel iftar sofraları (2)

On bir ayın sultanı Ramazan, Cumartesi günü başladı. Ay boyunca farklı mekânlar iftar sofraları hazırlayacak, Ramazan'a özel lezzetler sunacaklar. Ramazan süresince her Pazartesi o lezzet noktalarından seçmeler bu köşede yer alacak…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski Büyükdere İskelesi

Eski Büyükdere İskelesi'nin iftar mönüsü kişiye özel iftariye tabağıyla başlıyor. İftariyelikler arasında Ramazan klasiği hurmanın yanı sıra kuru incir, kuru kayısı gibi meyveler, yeşil ve siyah zeytin, bal, kaymak, reçel, tereyağı, kaşar peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, pastırma, yaprak sarma, mercimek köfte, kiraz domates, salatalık bulunuyor. Ardından sofraya taze naneyle lezzetlendirilmiş ezogelin çorbası geliyor. Onu, kayısı püresi ve Antep fıstığı eşliğinde beğendili kuzu tandır izliyor. İftar yemeği, helvahane tarifiyle hazırlanmış ılık irmik helvasıyla tamamlanıyor. Pidenin yanı sıra misafirlere limitsiz meşrubat, çay ve hazır kahve ikram ediliyor.

 

The Grand Tarabya

The Grand Tarabya'nın restoranı The Brasserie açık büfe iftar mönüsünde serpme iftariyelikler, salata ve soslar, füme balık çeşitleri, kuru meyveler ve zeytinyağlıların yanı sıra çorba seçenekleri yer alıyor. Ana yemek seçenekleri arasında ise kırmızı ve beyaz et alternatiflerinin yer aldığı ızgaralar, hamur işleri ve tencere yemekleri bulunuyor.

Radisson Blu Conference & Airport Hotel

Radisson Blu Conference & Airport Hotel'de iftar sofraları için özel olarak oluşturulan mönülerde otelin Gizli Bahçe'sinde sunulan barbeküde Adana kebaptan tavuk şiş ızgaraya, barbekü soslu piliç pirzoladan ızgara köfteye çeşitli kebaplar, zeytinyağlılar ve tatlı seçenekleri sunuluyor. Gizli Bahçe'nin yanı sıra otelin özel salonları ve Olivos Restoran'ı da iftar için konukları bekliyor.

The Ritz-Carlton İstanbul

The Ritz-Carlton iftarı hurma, geleneksel şerbetler, taş fırından çıkan pideler, soğuk ve sıcak mezeler, börekler, Tire köftesi, piliç sarma veya ızgara kuzu gibi ana yemeklerden oluşuyor. İftarın tatlı finalinde ise Maraş dondurmalı Hatay künefe ve Ramazan'ın geleneksel lezzeti güllaç yer alıyor.

Wyndham Grand İzmir Özdilek

Wyndham Grand İzmir Özdilek'te zeytinyağlılar, sıcak yemekler, çeşitli tatlılar ve meyve çeşitlerinden oluşan mönüye sınırsız meşrubat, çay, filtre kahve ve şerbet ikramı eşlik ediyor.

Wish More Hotel İstanbul 

Wish More Hotel İstanbul'un asma katında yer alan konsept restoranda 6 farklı mönü yer alıyor. İftariyeliklerden özel soslarla lezzetlendirilmiş salatalara ve çorbalara, hünkâr beğendiden kuzu tandıra kadar birçok seçenek Ramazan'a özel bu mönülerde sunuluyor. Güllaç, fırın sütlaç, şekerpare gibi geleneksel tatlılara limitsiz meşrubat, taze demlenmiş çay ve filtre kahve eşlik ediyor.

Zeferan Restaurant

Zeferan Restaurant, lüle kebabı, tike kebabı, Hazar Denizi'nin balık yemekleri, kutab, kükü, 50'den fazla pilav yemeği gibi Azerbaycan yemek kültürünün çeşitlerini Ajwa Hotel Sultanahmet'in sekizinci katında sunuyor. "Dukka" baharatlı manda yoğurt, ajwa, sukkari, salaatin hurma çeşitleri, Azerbaycan peynir ve şarküteri tabağı, düşbere çorbası gibi otantik tatlar ile başlayan iftar mönüsü, Azerbaycan mutfağına özgü levengi (tavuk), dana tandır ve sır - dağ (levrek) olmak üzere üç farklı ana yemek seçeneği ile devam ediyor. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan'a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyvelerle çeşitli yöresel hamur işleri eşlik ediyor