Ramazan'a özel iftar sofraları (5)

Evlerimizde yaptığımız gibi 30 gün boyunca farklı mekânlar iftar sofraları hazırlar, Ramazan'a özel lezzetler sunarlar. Ay süresince her Pazartesi o lezzet noktalarından seçmeler bu köşede yer aldı. İşte son haftanın mekânları: Günaydın Kebap, Özsüt.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günaydın Kebap

Türkiye'de 40'ı aşkın restoranı bulunan Günaydın, özel olarak hazırladığı dört farklı mönüyle misafirlerini iftar sofralarında buluşturuyor. Günaydın Kebap, başlangıç olarak çorba çeşitleri ve Antep peyniri, hurma, bal, kaymak, yeşil zeytin, pastırma gibi lezzetlerden oluşan iftariye tabağının yanı sıra salata alternatifler de sunuyor. Ara sıcaklardan patlıcan dolma, haşlama içli köfte, çiğ köfte ve fındık lahmacun seçenekleri bulunuyor. Ana yemekte yaprak döner, tavuk şiş, kuzu şiş, Adana kebap, pirzola, abagannuş, altı ezmeli kebap ve Ali nazik, beğendili kebap gibi yer alıyor. Tatlı mönüsünde ise güllaç, fırın sütlaç, kadayıf ve fıstıklı baklava gibi geleneksel tatlar bulunuyor.

Özsüt

15. yüzyılda girdiği Saray mutfağından günümüze uzanan kaymaklı güllaç, Ramazan boyunca Özsüt'te ikram ediliyor. Çiftlik sütüyle ıslatılmış güllaç yapraklarının kaymak, badem ve ceviz ile lezzetlendirilmesi ile hazırlanan güllaca limon rendesi, Antep fıstığı ve kiraz şekeri de koyuluyor.