Yeni yıla doğru yılbaşı sepetinden 11 seçenek

argos in Cappadocia, Le Cordon Bleu, Delimonti, d.ream Akademi, Hyatt Regency İstanbul Ataköy, Kanyon Alışveriş Merkezi, Richmond İstanbul, St. Regis İstanbul, Stosa, Zorlu Alışveriş Merkezi, Zubizu'da yılbaşı için neler oluyor?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

argos in Cappadocia'da yılbaşı gecesi

Kapadokya eski Uçhisar Köyü'nde yamaca kademeler halinde yayılan 7 konaktan oluşan argos in Cappadocia'nın restoranı Seki, yılbaşında hindinin başrolde olduğu bir mönü sunuyor.

Köri ve limon kekikli tavuk salatası, zeytinyağlı portakallı kereviz, zeytinyağlı yaprak sarma, köpoğlu salatası, kuru patlıcan dolması ve tereyağlı humusun yer aldığı mezelerin ardından kâğıtta pastırma ve içli köfte sunumu ile devam eden yılbaşı yemeğinde limitsiz yerli içki verilecek. Yemek, havuca sarılı kayısı, büzme baklava ve ceviz tatlısı meyve sorbe ile son bulacak. Yılbaşı yemeğinin ardından Bezirhane'de otel konuklarına özel DJ performansının da olacağı partiyle devam edilecek; nar kırma ve dilek feneri uçurma seremonisiyle yeni yıla girilecek.


Yılbaşı sofralarına Le Cordon Bleu dokunuşu

Le Cordon Bleu, Aralık ayında da yılbaşına özel atölyeler düzenliyor. Özyeğin Üniversitesi'ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek atölyelerde Kanepeler, Kutlama Keki Dekorasyonu, Yeni Yıl Keki "Chocolat Bûche de Noel" ve Yeni Yıl Yemeği hazırlama tekniklerinin incelikleri öğrenilecek. Atölyelerin içerik ve programları şöyle:

10 Aralık Cumartesi Kutlama Keki Dekorasyonu, 13 Aralık Salı Çikolata Yapım Teknikleri Demo Dersi, 17 Aralık Cumartesi Yeni Yıl Keki "Chocolat Bûche de Noël" ve Yeni Yıl Yemeği. Gösterim Dersleri, Le Cordon Bleu – İstanbul, Gastroditorium'da yapılacak. İngilizce olan gösterim dersleri, tercüman vasıtası ile Türkçeye çevrilecek.


Delimonti'de yılbaşı hazırlıkları…

Delimonti, yılbaşı sofraları için hindi siparişi seçeneğini misafirleri ile buluşturuyor. Yılbaşı için üç farklı boyda hediye sepeti de hazırlayan Delimonti, doğal ürünlerin bulunduğu farklı alternatifler getiriyor. Hindi için 28 Aralık akşamına kadar ön ödemeli sipariş verme imkânı sunan Delimonti'den hindiler, 31 Aralık akşamına kadar teslim alınabiliyor. Delimonti, küçük, orta ve büyük olmak üzere üç farklı boy seçeneğiyle hediye sepetleri hazırlıyor. Hazır sepetlerin içinde, acı kavun reçeli, nar ekşisi, zeytinyağı, lokum, kahve, soda, bitter veya fındıklı çikolata ve özel sabunlar bulunuyor. Ayrıca misafirler, Delimonti'nin gastronomi marketinde yer alan ev yapımı doğal reçeller, yöresel peynirler, zeytinyağı çeşitleri, şarküteri ürünleri gibi seçeneklerden yararlanarak yılbaşı hediye sepetlerini kendileri de hazırlayabilme imkânı buluyor.


d.ream Akademi'den yeni yıl konsepti

d.ream Akademi, Bosch'un katkıları ile düzenlediği her ay farklı mutfaklara yer verdiği atölyelerine Aralık ayında yılbaşı konsepti ile devam ediyor. Eğitimlerden ilki 7 Aralık Çarşamba günü Fenix'in Executive şefi ile Mert Şeran ile düzenlenecek.

Michelin Green Guide / İstanbul hafta sonu rehberi tarafından en iyi Türk şeflerinden biri seçilen Mert Şeran'ın mutfak sırlarının paylaşılacağı bir mönüde Bebek Enginar & Stracciatella, Maple & Dijon Hardallı Bebek Havuç, Kağıtta Kuşkonmaz ve Taze Baharatlarla Fırınlanmış Taze Patates ile sunulan Tuzda Biberiyeli Kuzu But yer alacak. Orman meyveleri ile hazırlanan Bitter Çikolatalı Mus, d.ream Akademi misafirlerine ikram olarak sunulacak. "Mezzaluna Executive Şefi Fabio Brambilla ile Sicilya'da bir Yılbaşı", "d.ream Pastry Chef Robert Garlick ile Tatlı Yılbaşı" ve "Lacivert Restaurant Executive Şefi Hüseyin Ceylan ile Yılbaşı Yemeği" isimli atölye çalışmaları da bu ayın etkinlikleri arasında.


Hyatt Regency'den büyüklere ve küçüklere yılbaşı yemeği kursu

Hyatt Regency Ataköy, yılbaşının tamamlayıcı lezzetleri ekmekler, kurabiyeler ve çöreklerin nasıl yapıldığını ve sunulduğunu öğrenmek isteyenleri 8 Aralık'ta Yılbaşı Yemek Pişirme Etkinliği'ne davet ediyor. Yemek pişirme kursunun katılımcıları, aromalı çaylar ve hafif öğle yemeği eşliğinde başta Noel ekmeği olmak üzere çörek, yılbaşı kurabiyesi ve zencefilli tatlı gibi geleneksel yılbaşı yemeklerini yapmayı, işin ustalarından öğrenecekler. 11 Aralık'ta ise bu etkinliğe çocuklar da katılabilecek. Çocuklar için Noel yemeği pişirme kursunda 6 yaş ve üzerindeki çocuklara Noel kurabiyeleri yapma öğretilecek.


Kanyon'da "Sihirli Kış"

Farklı hediye alternatif arayanları buluşturan "Hediye Pazarı"ndan çocukluğuna dönmek ya da çocukluğunun tadını çıkarmak isteyenler için Atlı Karınca'ya, yılbaşı sofraları için farklı alternatifler bir arada sunulacağı "Yılbaşı Pazarı"ndan sihirli performanslarıyla misafirleri şaşırtacak sihirbazlara kadar pek çok farklı seçenek Kanyon misafirlerini bekliyor.

Kanyon Büyük Yılbaşı Konseri'nde ise bu yıl MFÖ, müzik severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Kanyon'da Aralık ayı boyunca toplam 100 TL ve üzeri alışveriş yapan misafirler, Kanyon geleneksel yılbaşı çekilişine katılarak her güne bir iPhone7 kazanma fırsatı yakalıyor.


Richmond İstanbul'dan yılbaşı indirimi

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi üstünde bulunan Richmond İstanbul, yılbaşı eğlencesinden eve dönmek yerine geceyi otelde sonlandırmak isteyen misafirlerini bekliyor. Çift kişilik odada kişi başı 49 Euro'dan başlayan fiyatlara ilave olarak, 10 Aralık 2016 tarihine kadar rezervasyon yapanlara ek yüzde 10 da indirim uygulanıyor. Yeni yıl sabahı geç kahvaltı da Richmond İstanbul'un ikramı olarak vaat ediliyor…


Stosa'dan yeni yıla özel indirim

İtalyan Stosa Cucine, mutfaklarını yenilemek isteyenlere yeni yıla girerken bir fırsat sunuyor. Yeni yılı yüzde 35'e varan indirimlerle karşılayan Stosa, Avcılar ve Bakırköy mağazalarında her zevke ve bütçeye uygun farklı mutfak modelleri sunuyor.

Stosa Cucine Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, özel kampanya ile ilgili "Mutfak fiyatları 5 bin liradan başlıyor.

750 metrekarelik Avcılar mağazamızda her zevke ve bütçeye uygun 19 farklı mutfak modeliyle hizmet veriyoruz. Bakırköy mağazamızda da birçok modeli bir arada bulmak mümkün. 2017 yılında İstanbul'daki 3'üncü şubemizi ise Anadolu Yakası'nda açmayı planlıyoruz" diyor.


St. Regis İstanbul'dan farklı kutlama seçenekleri

St. Regis İstanbul, yılbaşı kutlamaları için farklı seçenekler sunuyor. Executive Chef Gürcan Gülmez yönetimindeki St Regis Brasserie'de ve şef Wolfgang Puck'ın ikonik restoranı Spago'da hazırladığı yılbaşı kutlama programlarından sonra 2017 yılının ilk günü terasta bir brunch da öneriliyor. Gürcan Gülmez ve ekibinin hazırladığı zengin kahvaltılık büfesinde deniz mahsulleri büfesi, şarküteri ve peynir büfesi, Italian anti pasti, barbekü ve tatlılar yer alıyor.

Öte yandan St. Regis Brasserie, Noel öncesinde gerçekleştirilecek "Christmas Yemeği" için özel mönüler ve dekorasyonuyla misafirlerini karşılıyor. 24 Aralık ve 25 Aralık geceleri St. Regis Brasserie'de gerçekleştirilecek Christmas Yemeği, geleneksel noel kokteyliyle başlıyor ve Şef Gülmez'in imzasıyla hazırlanan dört farklı mönünün sunumuyla devam ediyor.


"Zorlu Yeni Yıl Köyü"

Zorlu Yeni Yıl Köyü, 9-31 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. 30'u aşkın alışveriş kulübesindeki markaların yanı sıra çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan Zorlu Yeni Yıl Köyü'nde moda, dekorasyon, aksesuar, teknoloji, farklı damaklara uygun lezzetler ve sanat kategorilerinde 30'un üzerinde kulübe yer alacak. Atölye 11, Begart, Bonaise, Brambuta, Chic Town Deco, D&R, Gufo Jewelry, Etiler Marmaris, King Naked, Linens, Love Knot, Lucky Culture, Mazura, Mesele, Monjoie, Morikukko, Naif Company, Servisxtr, PAP, Pembecida, Performans Sanatları Merkezi, Sabun İstanbul, S'RA, Takıl, The Pawtique, T. Ease Wear Project, Vestel, Zek Design, 7Elephants gibi markalar ürünlerini Zorlu misafirlerinin beğenisine sunacak. Zorlu, farklı alanlarda 17 sanatçı ve tasarımcının dev yılbaşı toplarını kendi yaratıcı yaklaşımıyla yorumladığı özel 17 enstalasyonu da etkinlikler kapsamında sergileyecek.


"Zubizu Yılbaşı Alışveriş Günleri"

Canan & İris Pop-Up Events tarafından kurgu ve marka danışmanlığı yapılan "Zubizu Yılbaşı Alışveriş Günleri" 7-8 Aralık tarihlerinde Volkswagen Arena'da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Turkcell Platinum'un ana sponsorluğunda gerçekleşecek alışveriş günlerinde dekorasyondan kitaba, aksesuardan spor giyime ve takı tasarımına markalar ve yaratıcıları yer alacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte yeni ürün lansmanları ve Zubizu üyelerine özel ayrıcalıklar yapılacak.