'C2' yetkisi olanlar sadece yurt dışına çalışmalı

TESK Başkanı Palandöken,"C2 yetki belgesi sahibi olanlar, sadece yurt dışına nakliye yapmalı"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt dışından ucuza aldıkları mazotu yurt içindeki eşya taşımalarında kullanan C2 yetki belgeli taşımacıların, haksız rekabete neden olduğunu savunarak,  "C2 yetki belgesi sahibi olanlar, sadece yurt dışına nakliye yapmalı" ifadesini kullandı. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, C2 taşıma belgesi olan araç sahiplerinin, yurt dışından ucuz akaryakıt alarak yurt içinde eşya taşımasının, kamyoncu esnafını rekabet edemez hale getirdiğini ileri sürdü. 

2004'te yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre sadece uluslararası ticari eşya taşımacılığı yapan C2 yetki belge sahiplerinin, daha sonraki yönetmelik değişikliğiyle uluslararası ve yurt içi ticari eşya taşıma yapma yetkisini aldığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: 

"Yurt dışından ucuza aldıkları mazotu yurt içindeki eşya taşımalarında kullanan C2 yetki belgeli taşımacılar, daha ucuza mal taşıma yapmaktalar. Bu durum sadece yurt içi eşya taşımacılığı yapmak zorunda olan K1 yetki belgesine sahip kamyoncu esnafı için haksız rekabet oluşmaktadır. Öte yandan, C2 yetki belgeli araçlar yüksek kapasiteye sahip olduğundan, 4-5 kamyonun taşıyabileceği yükü bir seferde taşımak suretiyle kamyoncu esnafının iş yapma şansını ortadan kaldırmaktadırlar.  

Hal böyle olunca K1 yetki belgesine sahip kamyoncu esnafı evine ekmek götürmekte zorlanmaktadır, iş yapamamaktadır. Taşımacı esnafına yapılan bu haksızlığın telafi edilmesi için tekrar C2 yetki belgesi sahiplerinin sadece uluslararası eşya taşımacılığı yapabilecekleri şartı geri getirilmelidir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir