'İkinci el' ayakkabıya garantili satış

Uşak'ta bir girişimci 25 yıldır kullanılmış ayakkabıları büyükşehirlerde toptan aldıktan sonra bakım ve onarımdan geçirip 'garantili' satışa sunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - Ayakkabı sektöründe yüksek fiyatlardan şikayetçi olan Uşaklı girişimci 25 yıldır "ikinci el ayakkabı" kullanılmış ayakkabıları büyükşehirlerden toptan aldıktan sonra bakım ve onarımdan geçirip "garantili" olarak satıyor.

Girişimci Sezai Alcıl, yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden toptan kullanılmış ayakkabı alarak, bakımdan geçirdiklerini ve uygun fiyata satışa sunduklarını bildirdi.  

200 lira üstü fiyatlar "ikinci ele" yönlendirdi

Elindeki düşük sermaye ile giriştiği ikinci el ayakkabı satışını 25 yıldır sürdürdüğünü belirten Alcıl, özellikle zor fiziki şartlarda çalışan kişilerin "su geçirmez", "dayanıklı" ayakkabılar aradığını fakat bu ürünlerin ilk el fiyatlarının genellikle 200 lira üstü olması nedeniyle "ikinci el ürüne" yöneldiklerini söyledi.   

Kadın ve çocuklar ikinci el tercih etmiyor

"Pazarcılar, inşaat işçileri, köylüler, avcılar, fabrika işçileri yani kışın zor koşullarda çalışmak zorunda kalanlar, ikinci el de olsa bizden su geçirmez, kaliteli ayakkabıları ucuza alıyor" diyen Alcıl, kadın ve çocukların ikinci el ayakkabıları tercih etmediklerini belirtti.  

Genelde 15-20 liraya aldıkları kışlık botları bakımdan geçirdikten sonra 30-40 lira gibi bir bedele sattıklarını bildiren Alcıl, şu bilgileri verdi: 

sezai_alcil.jpg

2. el ayakkabı 3 günde kullanıma hazır 

"Kullanılmış bir ayakkabı 3 günde satışa hazır hale geliyor. Ayakkabıyı önce temizliyoruz, gerekiyorsa yıkıyoruz. Kalıba koyup iki gün bekleterek deformasyonunu gideriyor, iç ve dış aksamında hasarlarını onarıyoruz. Dezenfektesini yaptıktan sonra boyayıp satışa sunuyoruz. Satışını yaptığımız ayakkabılar garantimiz altında. Bir sorun yaşandığında ayakkabıların onarımını yapıyor ya da değiştiriyoruz. Bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadık." 

Mağazasında 500'ü aşkın ayakkabı bulunduğunu, özellikle kış döneminde ilginin fazlalaştığını bildiren Alcıl, ikinci el ürünün güvenilir ve garanti veren iş yerlerinde alınması gerektiğinin önemine dikkati çekti.  

İkinci el ayakkabı tercih eden Caner Yılmaz, pazarcılık yaptığını kış aylarında soğukta ve ayakta çalışmak zorunda kaldığı için koruyucu ayakkabıya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Su geçirmez, sıcak tutan ayakkabıların ilk el fiyatlarını yüksek bulduğunu ifade eden Yılmaz, "Burada 30-40 liraya iyi botlar satılıyor. Her yıl buradan bir bot alıyorum, çok memnunum" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir