38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul başladı

"38. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul" kapılarını ziyaretçilere açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, dünyanın en büyük beş yapı fuarından biri olan ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı olma özelliği taşıyan "38. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul" ziyarete açıldı. 

Açılışı YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, ITE Group plc Bölge Direktörü Vincent Brain ve Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Kazakistan İnşaatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Omari Kharbedia ve Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası İnşaat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Abilman Dassanov tarafından yapılan fuar, 25 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak. 

Açılışta verilen bilgiye göre 100 bin metrekarelik 14 salon ve açık alanda, bin 250 üretici firmanın katılımıyla gerçekleşen, 17 bin 400 ürün, teknoloji ve hizmetin sergileneceği fuarı, 111 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Konuk Ülke: Kazakistan

Fuarın "İş Geliştirme Platformu" kapsamında bu yıl "Konuk Ülke" olarak belirlenen Kazakistan, özellikle yurtdışı müteahhitlik ve inşaat malzemeleri sanayisi bakımından Türk inşaat sektörü için en önemli pazarlar arasında yer alıyor. 

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer açılışta yaptığı konuşmada, hedeflerinin yapı sektörü için yeni pazarlar yaratılmasına ve iş hacminin artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getirerek, bu çerçevede fuarın "İş Geliştirme Platformu"nun bu yıl çalışmalarını "Konuk Ülke Kazakistan Projesi" ile sürdürdüğünü aktardı. 

YEM Fuarcılık tarafından hazırlanan Kazakistan raporuna göre, ülkenin inşaat harcamaları 2014 yılında yüzde 8,4 büyürken, aynı yıl inşaat harcamalarının büyüklüğü 15,17 milyar dolar olarak gerçekleşti. 

Kazakistan'ın inşaat harcamalarında büyümenin hızlanacağı, 2020 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 13 büyüyeceği ve 2020 yılında 30 milyar dolara ulaşılacağı öngörülen raporda, Türkiye'nin en önemli ticari ortaklarından Kazakistan'ın Türk inşaat sektörü açısından büyük potansiyel taşıdığı vurgulandı.  

"Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri"ne bu yıl 42 ülke katılacak

Verilen bilgiye göre, İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen, fuar kapsamında gerçekleştirilecek "Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri"ne bu yıl 42 ülke katılacak. 

ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, İran, Irak, İtalya, İspanya, İsveç, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Lübnan, Makedonya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Peru, Polonya, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Sudan, Sırbistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan katılacak firma yetkilileri, Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek. 

Açılışta ayrıca Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve Türk yapı sektöründe yılın en iyi malzemesini belirleyen "Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü" de sahibini buldu. 

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ "Smart Edge, İnce Kesitli Lavabo" isimli yapı ürünü ile ödülün sahibi olurken, "Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri" ise bu akşam düzenlenecek törenle verilecek.