”3G yatırımlarımız sürüyor”

Vodafone CEO'su Timuray, 3G yatırımlarının Türkiye'deki kalıcılık vizyonlarının göstergesi olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 3G ihalesine ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile operatörler arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesi taslağının Danıştay tarafından onaylanmasından mutluluk duyduklarını bildirdi.

Timuray, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 3G'deki global tecrübelerini Türkiye'ye yansıtacak ve abonelerine "Vodafone'lu olmanın ayrıcalığını" yaşatacaklarını belirtti.

Vodafone'un 3G ihalesinde KDV dahil yaklaşık 600 milyon TL verdiğini hatırlatan Timuray, şunları kaydetti:

"3G ihalesine ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile operatörler arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesi taslağının Danıştay tarafından onaylanmasından mutluluk duyuyoruz.

3G yatırımımız, 2006 yılında girdiğimiz Türkiye pazarında kalıcı olma vizyonu ve kararlılığımızın en somut göstergelerinden biridir. 1,3 milyar TL düzeyinde yatırım bütçesiyle yolumuza devam ettiğimiz 2009 yılında mevcut şebekemizi daha da güçlendirme çalışmalarımızın yanı sıra şu anda ileri bir noktaya geldiğimiz 3G yatırımlarımız da kararlılıkla sürüyor."

Serpil Timuray, imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasının ardından en kısa sürede 3G hizmeti vermeye başlayacaklarını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Vodafone olarak yalnızca 3G'ye değil, geleceğin teknolojilerine de yatırım yapıyoruz. 15 ülkede 33 milyon 3G cihazı kullanıcısı ile dünyada en fazla 3G kullanıcısına, dolayısıyla da en fazla tecrübe ve bilgi birikimine sahip operatörüz.

Bu konudaki başarımız, gurur duyduğumuz alanlardan biridir. Bu alanda edindiğimiz global tecrübeyi Türkiye'deki cep telefonu kullanıcılarına da yansıtacak olmamızdan dolayı heyecan duyuyoruz."