6. Yenilenebilir Enerji Sempozyumu 9 Ekim'de başlıyor

Sempozyumda, 'hidrojen enerjisi ve biyogaz, enerji ürünlerinden biyogaz üretimi, biyodizel ve biyoyakıtlar' gibi konular ele alıncak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstütüsü tarafından, Goethe Enstitüsü işbirliğinde 9-11 Ekim günlerinde "6. Yenilenebilir Enerjiler Sempozyumu" düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Ekim Perşembe günü saat 09.00'da EBSO Başkanı Tamer Taşkın, EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sıddık İçli, İzmir Alman Kültür Derneği Başkanı Dr. Hans Werner Schmidt, Almanya Başkonsolosu Stefan Schneider, TBMM Yenilenebilir Enerjilerin Geliştirilmesi-Parlamento İnisiyatifi Başkanı Dr.Soner Aksoy ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak sempozyumda, daha sonra bilimsel oturumlara geçilecek.

Sempozyum çerçevesinde, yenilenebilir enerji teknolojilerinde Türkiye ve Avrupa, güneş pilleri, hidrojen enerjisi teknolojileri, biyogaz teknolojisinin Türkiye koşullarında teknik ve ekonomik değerlendirilmeleri, hidrojen enerjisi ve biyogaz, enerji ürünlerinden biyogaz üretimi, biyodizel ve biyoyakıtlar, kırsal kesimde biyogaz teknolojilerinin geliştirilmesi, rüzgar enerjisi teknolojileri, rüzgar türbinleri ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, fotovoltaik sistemler gibi konular ele alınacak.