”6 yılda ekonomik kaynaklar elden çıkarıldı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Hükümetin ülkeyi her geçen gün daha kötü duruma götürdüğünü söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, "AK Parti'nin 6 yıl içinde tek yaptığı şey özelleştirme adı altında ülkenin ekonomik kaynaklarını elden çıkarmak oldu" dedi. 

Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya ile birlikte CHP Çayırova ilçe başkanlığını ziyaret ederek partilerle görüşen Selvi, burada yaptığı konuşmada, halkın 2002 yılında özgür iradesi ve iyi niyetiyle AK Parti'ye oy verdiğini ve AK Parti'nin Anayasayı bile değiştirebilecek çoğunlukla iktidara geldiğini söyledi. 

Daha sonraki seçimde ise halkın istikrarın devam etmesi için yine AK Parti'ye oy verdiğini belirten Selvi, ancak iktidarın insanların beklentilerini boşa çıkardığını söyledi. 

Hükümetin ülkeyi her geçen gün daha kötü duruma götürdüğünü belirten Selvi, şunları kaydetti: 

"AK Parti'nin 6 yıl içinde tek yaptığı şey özelleştirme adı altında ülkenin ekonomik kaynaklarını elden çıkarmak oldu. Türkiye'nin borcu 500 milyar dolara, cari açık 50 milyar dolara yükseldi. Enflasyon düşecek dediler ancak rakamlar bunu söylemiyor. Sağlık ve eğitim paralı hale getirildi. Yoksulluk kronikleşti, işsizlik her geçen gün artış gösteriyor. Artık esnafımız, çiftçimiz, işçilerimiz, emeklilerimiz AK Parti'nin 6 yılını boşa geçirdiğini görüyor." 

AK Parti'nin her fırsatta mağdur rolü oynadığını belirten Selvi, "Asıl mağdur olan AK Parti değil halktır" diye konuştu.