Adriana Lima ile yüzde 50 büyüdük

Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, 2012 yılının ilk çeyreğinde markanın yeni yüzü Adriana Lima'nın etkisi ile yüzde 50 büyüdüklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, 2012 yılının ilk çeyreğinde markanın yeni yüzü Adriana Lima'nın etkisi ile yüzde 50 büyüdüklerini, bu yılın sonunda ise yüzde 30 büyüme oranı ile 555 miyon TL ciro gerçekleştirmek istediklerini açıkladı. Mavi'nin 2011 yılı sonunda 81 ilde 582 satış noktasına ulaştığını söyleyen Yavuz, 2012 yılında ise 10 milyon TL yatırımla 23 yeni mağaza açmayı ve yaklaşık 250 kişiyi daha işe almayı hedeflediklerini bildirdi. 
 
Mavi'nin 2011 yılı sonuçları ve 2012 yılı hedeflerini düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Yavuz, 2011 yılında yüzde 40 büyüyen şirketin 428 milyon TL ciroya ulaştığını açıkladı. Türkiye'de geçen yıl sonu itibariyle jean pazarının yıllık 800 milyon TL büyüklüğe ulaştığını bildiren Yavuz, Mavi'nin cirosunun da yüzde 50'sinin blue jeanlardan geldiğini, 2011 yılında jean satışlarının da yüzde 42 büyüdüğünü açıkladı. Ürünlerini her tüketici grubuna 69-150 TL arasında geniş bir yelpazede sunduklarını söyleyen Yavuz, böylelikle herkesin ulaşabileceği, üniversite, hatta lise gençliğini de yakalayan bir yerde olmak istediklerini kaydetti. 
 
Lima Rusya ve Almanya'da Mavi'yi tanıtacak
2012 yılını ürün yılı olarak gördüklerini ve bu yı üst grupta daha iyi bir büyüme temposunu sürdüreceklerini söyleyen Yavuz, ayrıca her yıl baz planlarının yüzde 30'luk büyümeyi realize etmek olduğunu söyledi. Bu büyümenin yüzde 15'inin yeni metrekare açılışları, coğrafi büyümler ile sağlamak istediklerine dikkati çeken Yavuz, bu yılın ilk çeyreğinde Şubat-Marat-Nisan aylarını, markanın reklam yüzü Adriana Lima'nın da etkisi ile yüzde 50'lik bir oranda önde büyümeye ulaştıklarını, mağazalar yüzde 20 trafik artışı olduğunu ve internette 28 milyon kişinin reklam filmini izlediğini belirterek, "Bu yılı, bizim de beklentilerimizin, bütçemizin ötesinde başlatmış durumdayız" dedi. Mavi ve Adriana işbirliğinin twitter'da trend-topic olduğunu ve dünyada 12 milyon kişinin konuştuğunu söyleyen Yavuz, Facebook'ta hayran sayısının da yüzde 20 arttığını açıklayarak, "Adriana Lima ile Almanya ve Rusya'da da global olarak yüzünü kullanmak üzere anlaştık" dedi. 
 
40-50 milyon ilave ciro artışı
Mavi'nin koleksiyonunda yüzde 20'ye yakın bir genişleme olduğuna işaret eden Yavuz, sezonda bine yakın farklı model, 1.750 farklı varyant ile tüketicinin karşısına çıktıklarını kaydetti. İstanbul tişört koleksiyonunun da 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 13 büyüdüğünü belirten Yavuz, şu anda 1.5 milyon kişinin İstanbul tişörtleri giydiğini ifade etti. Mavi'nin şu an itibariyle Kartuş müşterisi sayısının da 2.2 milyon kişiye ulaştığını belirten Yavuz, 2013 yılında ise 2.8 milyon üyeye ulaşmak istediklerini bildirdi. Bu kartta zaman içinde atıl kalan müşteriyi de elediklerini dile getiren Yavuz, "Bizimle düzenli alışveriş ilişkisi olan müşterileri koyalım istiyoruz. Buradan geçen yıl yaklaşık 25-26 milyon TL ilave sipariş yakaladık. Bu insanlara kurduğumuz özel kampanyalarla. Bu yıl da 40-50 milyon TL arası, ilave ciroyu sadece bu kişilere özel, onların aldığı ürün ve kategorilere özel yaptığımız iletişimlerle yapıyoruz" dedi. 
 
2016'da hedef 1 milyar TL 
Yavuz, hedeflerinin hem lokal, hem global davranmayı bilen bir marka olarak güçlenmelerini sürdürmek olduğunu vurguladı. Bu kapsamda yurt içinin yanı sıra, yurt dışında da planları olduğunu dile getiren Yavuz, "Amerika, Kanada, Almanya, Hollanda ve Avustralya'dan sonra Rusya'da da şirket kurduk ve Moskova'da ilk mağazamızı açtık. Böylece 50 ülkede 285 shop ve 4 binin üzerinde satış noktasına ulaştık. 2011 yılında dünyada 5.5 milyon adetlik jean satışını yakalamak ve global pazardaki yerimizin güçlendirmek görmek bize gurur veriyor" dedi. 2011 yılında yüzde 40 büyüme ile 428 milyon TL ciro gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, 2012 yılı sonunda ise yüzde 30 büyümeyle 555 milyon TL ciro planladıklarını, 2016 yılında ise 1 milyar TL büyüklüğünde bir şirket olmayı hedeflediklerini bildirdi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir