Analiz desteği için son 7 gün

TZOB Genel Başkanı Bayraktar,"Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin 31 Aralık Salı günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2013 yılı mazot, gübre ve toprak analizi desteği için başvuruların 31 Aralık'ta sona ereceğini, başvuru için son 7 iş günü kaldığını hatırlattığı üreticilerden başvuru için son günü beklememelerini istedi.  

Bayraktar, yaptığı açıklamada, mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerine ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili tebliğinin, 1 Ocak 2013'ten geçerli olmak üzere 13 Mayıs'ta yayımlandığını anımsattı. 

Desteklemelerden Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan, tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin yararlanabileceğine dikkati çeken Bayraktar, çiftçilere yıl içinde işledikleri, ÇKS'de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak destekleme ödemesi yapılacağını belirtti. 

Tebliğe göre, arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmayacağını hatırlatan Bayraktar, toprak analizi desteğinin dekar başına 2,5 lira olarak belirlendiğini kaydetti. 

Bayraktar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"ÇKS'ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak 2013 tarihi ile 31 Aralık 2013 tarihi arasında toprak analizi yaptırılması zorunludur. 50 dekarın altında tarım arazisi için bu şart aranmamaktadır. 

Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin 31 Aralık Salı günü mesai bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilçe, merkez ilçelerde ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin bu konuda son günü beklemeden başvurularını yapması, olası sıkışıklıklara meydan verilmemesi açısından önemlidir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir