Ara eleman sıkıntısına "cezaevi" önerisi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DENİZLİ - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Sektör Kurulları Başkanı İsmail Biltekin, tekstilde eleman sıkıntısının çözümü için yarı açık cezaevlerindeki mahkumlardan günlük olarak personel alımı yapılması veya cezaevlerinde fason ekipler oluşturulması konusunda çalışma yapılabileceğini söyledi.

Şubenin Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Toplantısı, Gümüşler'deki bir tekstil firmasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Biltekin, toplantıda yaptığı konuşmada, sektörde yaşanan sorunların başında dokuma atölyeleri ve konfeksiyonlarda yaşanan iş yoğunluğu nedeniyle üretimde hammadde, yarı mamül, nitelikli eleman ve ara eleman sıkıntılıları ile finansman güçlükleri ve tahsilatın geldiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda üretim sorunları ile pazarlamanın daha çok önem kazandığını hatırlatan Biltekin, "Ancak günümüzde üretim ve pazarlamadan çok tahsilat konusu ön plana çıkmıştır. Yurt dışında ihracatçıların alacaklarını sigortalayan Türk Eximbank,  benzer bir uygulamayı yurt içinde de yapmalıdır" dedi.

İş arayan kişilerin genelde masa başı iş istediklerini, üretim aşamasında nitelikli personel bulunamadığını kaydeden Biltekin, tekstilde ara eleman sıkıntısının çözümü için yarı açık cezaevlerindeki mahkumlardan günlük olarak personel alımı yapılması veya cezaevlerinde fason ekipler oluşturulması konusunda çalışma yapılabileceğini dile getirdi.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu da 3 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşan Denizli’de işadamlarının küçük esnaf zihniyetinden çıkması ve kabuğunu kırması, hammadde üretimi de yapması gerektiğini söyledi