Aras Holding: Krizin geleceğini daha önceden biliyorduk

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sağıroğlu, krize karşı 6-7 ay öncesinden gerekli önlemleri almaya başladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

YALOVA - Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Sağıroğlu, krizin geleceğini daha önceden bildiklerini ve küçülmeye başladıklarını belirterek, "6-7 ay öncesinden gerekli önlemlerimizi almaya başladık. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık" dedi.

Sağıroğlu, Yalova Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hedefe Yürüyenler" konulu söyleşide, 30 yıl önce kurulan Aras Kargo'nun, marka haline geldiğini söyledi.

"Son teknolojik altyapıyı kullanarak Türkiye'de bir devrim yarattık. Dünyada ilk kez tarafımızdan uygulanan projeler üreterek hayata geçiriyoruz. İşte bu noktada da topluma karşı olan sorumluluğunuz artarak, artık hizmet ettiğiniz topluma mal oluyorsunuz.

Aras Holding bünyesinde 13 şirketimiz var. Bizim lokomotif şirketimiz olan Aras Kargo'da dünyaya yayılmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. 7 yıldızlı kargo hizmetini 7 kıtaya yayacağız. 30 yıl sonra bir dünya markası olarak anılacağız." Sağıroğlu, ülke ekonomisine önemli katkı sağladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"23 bölge müdürlüğü, 800 şube, 27 transfer merkezi, 3 bin araçlık filo ve 8 bini aşkın uzman personelle ayda 6 milyon kapıyı çalıyoruz. Kargo taşımacılığı olarak önemli bir iş yapıyoruz. Ülke ticaretinin hızlı bir şekilde dönmesini sağlayarak Türkiye ekonomisine katkı yapıyoruz. İnsan azmi, insan emeği ve çalışkanlığı ile bunların hepsi mümkün."

"Şubelerimizi acentelere döndürdük"

Krizin geleceğini daha önceden bildiklerini ve küçülmeye girdiklerini ifade eden Sağıroğlu, "6-7 ay öncesinden gerekli önlemlerimizi almaya başladık. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Şubelerimizi acentelere döndürdük. Krizi daha çok hizmet verip, daha çok iş yaparak atlatmak hedefindeyiz" dedi. Sağıroğlu, şirkette prensip olarak daha çok Anadolu üniversitelerinden eleman istihdam ettiklerini, özellikle bayan personelin de önemli mevkilere geldiğini sözlerine ekledi.