Bakan araya giriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, THY'de işten çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili yarın THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA  - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, THY'de işten çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili yarın THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşeceğini belirterek "Bizim burada görevimiz sağlıklı bir aracılık yapmak ve sorunun tatlıya bağlanmasını sağlamak" dedi. Çelik, bakanlık toplantı salonunda Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ile ilgili yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cenevre'deki ILO toplantısında THY'de işten çıkarılan işçilerin durumlarının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Çelik, ILO'da Uluslararası Sendikalar Birliği'nin genel sekreterleriyle biraraya geldiğini, Türkiye'den üç konfederasyon başkanının da toplantıda olduğunu hatırlattı. Üç saate yakın süren toplantının gündem maddelerinin arasında THY'deki işten çıkarılmaların olduğunu dile getiren Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Orada sorulan sorulara cevabımızı verdik, ama ondan ziyade yarın THY Yönetim Kurulu Başkanı ile burada bir görüşmemiz olacak. Kendileriyle görüştükten sonra mevcut durum hakkında nedir, ne değildir o bilgileri alacağız. Ama ILO'daki toplantımızda konfederasyonların bizden talepleri bu 305 çalışanın işe döndürülmesiydi. O konuyu yarın sayın Başkan ile görüşeceğiz. Yarın Yönetim Kurulu Başkanı ile yapacağımız görüşmede tabloyu net olarak göreceğiz. Bizim söyleyeceklerimiz var, onların da argümanları vardır. Bizim burada görevimiz sağlıklı bir aracılık yapmak ve sorunun tatlıya bağlanmasını sağlamak."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir