Bakan Çağlayan Libya'da

Çağlayan Libya'da Türk firmasının onardığı okulun açılışını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TRABLUS - İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) organizasyonuyla çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Libya'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, onarımı bir Türk firması tarafından üstlenilen Tajura Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Çağlayan, Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Ebu Şakur ile Ekonomi Bakanı Ahmet Salih Koşli'nin de katıldığı törende yaptığı konuşmada, onarılan ve yapımı devam eden bazı kamu binalarının açılışını yapmak üzere "kardeş Libya'da" bulunduklarını söyledi.

Libya'ya devrimden sonra 4 kez geldiğini anlatan Çağlayan, Libyalılarla arayı çok fazla uzatmamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya hükümeti ve halkına selam ve sevgilerini iletmek istediğini kaydeden Çağlayan, "Trablus'ta atan yürek ne ise İstanbul'da ve Ankara'da atan yürek aynıdır" dedi.
Çağlayan, Libya'da bu ay yapılacak seçimleri Türkiye'nin kendi bayramı gibi kabul ettiğini dile getirdi. Devrimden bugüne kadar Libya'nın yanında olmayı Türkiye'nin kendisine görev bildiğini ifade eden Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyeti Libya'da büyükelçilik açan ilk ülke oldu. Libya Başbakanı Abdurraman El Keeb'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret de devrimden sonra Libya'nın yurtdışına yaptığı ilk ziyaret oldu" dedi.
Okulun açılışıyla birlikte aynı zamanda yapımı tamamlanan 8 kamu binasının da açılışının yapılmış olduğunu belirten Çağlayan, yapımı devam eden ve ileride yapılması planlanan binaları ücretsiz yaptıkları için Türk müteahhitlere teşekkür etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir