Bakandan eczacılara kötü haber

Sağlık Bakanı, muayene katılım payının eczanelere ödenmesi uygulamasını, kaldırmayı düşünmediklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, muayene katkı payının alınmasının Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması olduğunu beliretek, muayene katılım payının eczanelere ödenmesi uygulamasını, şu anda kaldırmayı düşünmediklerini bildirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TBMM Genel Kurulunda, bakanlıklarının bütçeleri üzerinde soruları yanıtladı.

Akdağ, muayene katkı payının alınmasının Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması olduğunu anımsatarak, "Ancak bunun kaldırılmasını şu anda düşünmüyoruz" dedi.

Akdağ, "istatistiki verilerin abartıldığı" söyleminin, yapılanları hazmedememekten kaynaklandığını savundu. Genel Kurulda dağıttırdığı kitapta, muayene sayısının artmasına rağmen, hekim başına düşen günlük muayene sayısının azaldığını ifade eden Akdağ, "Bir alt satırını okusaydınız, sorun yoktu. Çünkü muayene oda sayısı bu hastanelerde 6 binden 21 bine çıkarıldı" dedi.

"Hesap bilmiyorsun"

Muhalefet milletvekilinin tepkisi üzerine Akdağ, "Sayın milletvekili hesap bilmediğini anladım. Bilmiyorsun işte" dedi. Bu sözler üzerine MHP'li milletvekilleri, Akdağ'ın, milletvekillerini azarlayamayacağını söyledi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, milletvekillerini, "daha özenli" konuşması için uyardı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da tekstil ve konfeksiyon sektörünün, Türkiye'nin gözbebeği, baş tacı olduğunu, istihdam, ihracat ve yatırımlarıyla, her zaman önem taşıdığını belirtti. Çağlayan, sektörel strateji destek dönüşüm eylem planı hazırladıklarını, 2009 yılı başından itibaren eylem planının uygulanacağını vurguladı.