Balıkçılar, av sezonuna hazırlanıyor

Karasulu balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak av sezonuna ağlarını tamir ederek ve teknelerinin bakımını yaparak hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Karasulu balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak av sezonuna ağlarını tamir ederek ve teknelerinin bakımını yaparak hazırlanıyor.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun sona ermesiyle gelecek sezonun hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Sezona sorunsuz girmek istediklerini vurgulayan Sezer, "Eksikliklerimizi tamamlayıp yeni sezona gireceğiz. Şu anda arkadaşlarımız ağlarını tamir ediyor, teknesi zarar gören arkadaşlarımız da teknelerini elden geçiriyor. Yeni sezona bu şekilde hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Sezer, av sezonu öncesi balık varlığına ilişkin tarama yaptıklarını belirterek, "Denizde tarama çalışması yapıyoruz şu anda. Yaptığımız taramalarda balık varlığının çok iyi olduğunu tespit ettik. Yeni sezonda da halkımız ucuz fiyata bol miktarda palamut ve lüfer yiyecek. Gerçekten verimli bir dönem olacak" şeklinde konuştu.