Bayilik sistemi değişiyor, yerli sanayi parçasının yolu açılıyor

Daha ucuza gelen ‘sanayi parçası’ kullanımının önündeki engeller kalkıyor. Özel servislerde bakım onarım yaptırmak, doğrudan garantinin iptali gerekçesi olmayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Yeni bir tebliğ çıkıyor, daha ucuza gelen ‘sanayi parçası’ kullanımının önündeki engeller kalkıyor. Özel servislerde bakım onarım yaptırmak doğrudan garantinin iptali gerekçesi olamayacak. Bayilik sözleşmelerinde süre sınırı kalkıyor . Yeni yönetmelik taslağının sektörde çok önemli yenilikleri de beraberinde getirdiğini vurgulayan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) ve Otomotiv Distribitörleri Derneği (ODD) yetkilileri, taslağı incelemeye aldıklarını önümüzdeki günlerde ilgili kuruma görüşlerini bildireceklerini açıkladı. 

Rekabet Kurumu (RK) AB mevzuatındaki gelişmeler ve otomotiv sektöründeki ihtiyaçları dikkate alınarak 2006’dan beri yürürlükte olan 2005/4 sayılı Tebliği değiştirmek için tebliğ taslağı ("Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği Taslağı” ile “Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği'nin Açıklanmasına Dair Kılavuz Taslağı”) hazırlayarak tartışmaya açtı.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir