Borsa, yüzde 4 düşüşle başladı

Küresel satış baskısı endeksleri aşağı çekti, dolar 1.62 YTL'de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışına eşlik eden İMKB, haftanın ikinci gününe düşüşle başladı. Dolar ise 1.62 YTL'nin üzerinde işlem görüyor.

Küresel durgunluk endişelerinin yeniden piyasaları sarması, endekslerde sert düşüşlere neden oldu. Dün ABD'de Dow Jones Endeksi yüzde 7,7 değer kaybederken, bugün Tokyo Borsası yüzde 6.3 kayıp yaşadı.

Fed Başkanı Bernanke ekonominin halen olumsuz baskı altında bulunduğunu ve Fed'in devlet bonosu ile tahvilleri almaya devam etmek gibi nadir uygulanan politika seçeneklerini de göz önünde tuttuğunu bildirdi. Diğer yandan Hazine Bakanı Paulson'ın finans piyasalarını harekete geçirmek için yeni paket arayışlarında olduklarını açıkladı.

Piyasa oyuncuları, açıklamaları ABD ekonomisinin alınan önlemlere rağmen resesyondan kurtulamayacağı beklentisine yorumladılar.

Bugüne gelindiğinde ise ABD vadeli işlemlerdeki toparlanma çabası güçsüz kaldı. İMKB ise güne yüzde 3.5 kayıpla 23.460 puandan başladı.

Yatırım uzmanları 24,000'in kırılması halinde 23,300 ve 22,800 hedef haline gelebileceği görüşünde. Tepki hareketinin yeniden güçlenebilmesi için de 25.100 üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerektiği belirtiliyor.