Borsada kar satışları ağırlık kazandı

Bileşik Endeks günü yüzde 1.9 kayıpla 34.268 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Satış ağırlıklı seyrin etkili olduğu piyasada kapanış 663 puan eksiyle 34.268 puandan yapıldı. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 1.9 değer kaybederken 2 milyar 268 milyon TL'lik işlem hacmi oluştu.

Güne sınırlı yükselişle başlayan borsa gün içerisinde 35.000'in üzerine çıkmaya çalıştı. Yurtdışındaki temkinli görünümün de etkisiyle yukarı yönlü harekette zorlanan İMKB, artan kar satışları ile yönünü aşağı çevirdi. 34.044 puana kadar gerileyen endeks, günü ise 34.200 bölgesinden tamamladı.

ABD işsizlik başvuruları beklenti paralelinde, tarımdışı verimlilik ise beklenenden iyi geldi. Bu arada Avrupa ve İngiltere Merkez Bankları faizlerde bir değişlik yapmadı. ECB faizi yüzde 1'de, BOE yüzde 0,5'te bıraktı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, 2010 yılı ortasından itibaren pozitif çeyrek yıl büyümesi beklediklerini söyledi.

Yurtiçinde para piyasasında ise dengeli görünüm değişmedi. Dolarda 1.53-1.54 TL bandı korunurken, faizde sınırlı yükseliş gözlendi. Dolar kapanışa doğru 1.5420 TL'de işlem görürken, euro 2.1790 TL'den el değiştirdi. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvil ise yüzde 12.70 bileşik seviyesinden günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.