BTC patlamasını PKK üstlenmeye çalıştı

Teknik bir arızadan meydana gelen patlamayı PKK kendi eylemi gibi duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde ard arda düzenlenen operasyonlarda büyük kayıplar veren terör örgütünün "kadrolarına moral vermek için sahte eylemler ürettiği" belirtildi.

Refahiye'de Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nda teknik bir arızadan meydana gelen patlamayı terör örgütü kendi eylemi gibi duyurdu. Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Yurtbaşı köyü yakınından geçen boru hattı üzerinde 6 Ağustos'ta bir patlama meydana geldi. Olay yerinde inceleme yapan uzmanlar patlamanın teknik bir arızadan meydana geldiğini belirlediler.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu patlamanın teknik bir arızadan kaynaklandığının saptanmasına rağmen, terör örgütü PKK destekli internet siteleri, olayı örgüt mensubu teröristlerce yapılan bir "sabotaj eylemi" olarak duyurdular.

Boru hattındaki patlamanın terör örgütü PKK tarafından üstlenildiği yönündeki açıklamaları değerlendiren uzmanlar, örgütün son zamanlarda askeri operasyonlar sonucu paniğe kapıldığını söylediler. Terör örgütlerinin kadrolarını ayakta tutmak için zaman zaman çeşitli eylemlere giriştiğini anlatan uzmanlar, PKK'nın "eylemleri üstlenme konusunda çelişkili davrandığına" dikkat çektiler. Bazen kendi yaptıkları eylemlerin iç ve dış kamuoyunda sert tepki alması durumunda üstlenmekten kaçındığını ifade eden uzmanlar, "Zaman zaman da kendileriyle ilgili olmayan olayları kadrolarına moral vermek için örgüte mal etmeye çalışıyorlar" diye konuştular.

 

Terör örgütünün çelişkisi

Terör uzmanları, mayınlama başta olmak üzere, bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden kalkınmasını engellemek için her yola başvuran terör örgütü PKK'nın, bu eylemi üstlenmesinin, terör örgütünün kendi söylemleriyle de çeliştiğine dikkat çekiyorlar. 

Terör ve organize suç örgütü kimliğinden kurtulmak ve Avrupa kamuoyuna sempatik görünmek için her yolu deneyen terör örgütü PKK'nın, geçen yıl uluslararası kamuoyuna yönelik "Örgütün Yeni Stratejisi" başlıklı duyurusunda "Doğanın korunması gerektiğini, ekolojik dengeyi bozmaya yönelik her türlü eyleme karşı olunduğu" ifadesine yer verilerek, örgütün ekolojik dengeye zarar verecek her türlü eylemden uzak kalacağı iddia edilmişti. 

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan da avukatları aracılığıyla verdiği mesajlarda, insanlığın kurtuluşu için ortaya koyduğu reçetelerde "ekolojik toplum" kavramını anahtar kelime olarak sık sık gündeme getirerek, örgüt kadrolarına bu konuda duyarlı olmalarını istemişti.