Bulgar şoförler Kapıkule'de isyan etti

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından tır geçişleri yapılamıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Bulgar tır şoförlerinin, Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarını geçişe kapatması sonucu Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından tır giriş-çıkışı sağlanamıyor. Türk ve Bulgar taraflarında tır kuyrukları oluştu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Gürkan Örgel, Bulgar tır şoförlerinin, Türkiye'nin uyguladığı mevzuattan rahatsız olduklarını söyleyerek, sabah saatlerinde boykota başladıklarını açıkladı.

Örgel, şöyle konuştu:
"Bulgar tırcılar, Bulgaristan geçiş belgesi alıyorlar. Belge kontrolünde uygun olmayan geçiş belgesi nedeniyle uygun geçiş belgesi istiyoruz. Bu olaydan dolayı rahatsız oldukları için boykot yapıyorlar. Bu haksız bir rekabete neden olduğu için biz Türk nakliyecisini korumak zorundayız."
Bulgar tır şoförlerinin, vergilendirme sisteminden de şikayetçi olduğunu söyleyen Örgel, "Biz mevzuatımızı uyguluyoruz. Bizim gümrüklerimizde bir sıkıntı yok ancak Bulgar tırcıların boykotu nedeniyle geçişler sağlanamıyor. Bulgar hükümetinin de boykotu önlemek için herhangi bir müdahalede bulunmadığını biliyoruz" dedi.
Bulgaristan Nakliyeciler Derneği Başkanı Petkov Angelov ise Türkiye'nin Bulgar tır şoförlerine farklı mevzuat uyguladığını savunarak, sabah saatlerinden itibaren boykota başladıklarını belirtti. Angelov, Türk gümrüklerinin Avrupa Birliği kanunlarına aykırı davrandığını da iddia etti.
Geçiş yapamayan Türk tır şoförleri ise eylem yüzünden büyük maddi kayıpları olduğunu belirtiyor.
Bulgar tır şoförleri, aynı eylemi geçen hafta perşembe günü de yapmıştı.
Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarında geçişlere izin vermeyen şoförler, talepleri kabul edilinceye kadar eylemi sürdüreceklerini ifade ediyor.