Çalık'tan Özbekistan'a 336 milyon euroluk yatırım

Çalık Enerji ve İspanyol Initec Energia, kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak üzere Özbekenergo ile anlaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Çalık Enerji ve İspanyol Initec Energia, Özbekistan'a 336 milyon euroluk kombine çevrim elektrik üretim tesisi kurmak üzere Özbekenergo ile anlaşma imzaladı.

Çalık Enerji'den yapılan yazılı açıklamada, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 500 kilometre uzaklıktaki Navoi endüstri bölgesinde, kombine çevrim elektrik üretim santralı kurulması amacıyla Özbekistan'ın elektrik üretim ve dağıtımından sorumlu kamu şirketi Özbekenergo ile yapılan anlaşma kapsamında, 472 megavat gücündeki santralın 2009 yılı ekim ayında başlayıp 3 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamaya göre, İspanyol Initec Energia ile toplam 336 milyon euro tutarındaki yatırım için imza atan Çalık Enerji, tüm yardımcı ekipmanların satın alınması, malzemelerin taşınması, inşaat, montaj, test ve santralın devreye alınmasından sorumlu olacak. Konsorsiyum lideri Initec firması ise mühendislik, gaz ve buhar türbini ile yardımcı ekipmanların satın alınması, teslimatı ve montaj aşamasında süpervizörlük görevini üstlenecek.