Canlanma için vergi indirilsin

DÜNYA'nın yaptığı "Anadolu'nun Nabzı" anketinde işadamlarının yüzde 31.18'lik bölümü, hükümetten vergi oranlarını indirmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

YURT HABERLERİ - DÜNYA'nın yaptığı ve küresel krizin Türkiye'deki etkilerini ortaya koyan "Anadolu'nun Nabzı" anketinde işadamlarının yüzde 31.18'lik bölümü, hükümetten vergi oranlarını indirmesini istedi. İşadamları bu suretle iç piyasanın da canlanacağını öngördüler. 51 ilde 356 işadamı arasında yapılan anketten, Türkiye'nin krizde olduğu sonucu çıkmıştı. İşadamlarının bir diğer beklentisi ise hükümetin para politikasında değişikliğe gitmesi oldu. Bu iki madde, iş dünyasının yeni ekonomik program isteklerine de işaret etti.

Her 5 kişiden 4'ü yatırım yapmayacak

İşadamlarının yüzde 18.82'si hükümetten "istihdam artırıcı önlemler" almasını beklediklerini kaydetti. "Kısa vadede yatırım yapmayı ya da mevcut işinizde kapasite artırmayı düşünüyor musunuz" sorusuna ise her beş işadamından 4'ü "hayır" cevabını verdi. Yani işadamları önümüzdeki dönemde yatırım yapamayacaklarını belirttiler. Yatırım yapacağını söyleyen işadamlarının oranı yüzde 21.63 oldu. İşadamları krizden çıkma yolunu maliyetleri kısıp küçülmeye gitmekte bulduklarını söyledi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde