ÇAYKUR: 205 bin tonun üzerinde yaş çay aldık

ÇAYKUR Genel Müdürü Yüce, 2008 yılı ikinci sürgün yaş çay kampanyasının değerlendirme toplantısında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, bu yılın ikinci sürgününde şu ana kadar 205 bin tonun üzerinde yaş çay aldıklarını, kampanya başından beri ise yaptıkları alımın 425 bin ton civarında olduğunu söyledi.

Yüce, fabrika müdürleri ve daire başkanlarının katılımı ile 2008 yılı ikinci sürgün yaş çay kampanyasının değerlendirmesi amacıyla yapılan toplantıda, ÇAYKUR'un 3 aydan bu yana yoğun bir kampanya süreci içerisinde olduğunu belirtti.

Geçen yıl önceki yıllarla mukayese edildiğinde, son 5 yılın en yüksek alımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüce, "Alımlarda bu sene özellikle yaş çayda kaliteyi artırmamız, evsaf dışı çayın alınmaması gerektiğini defalarca dile getirdik. Kampanya açılışında yapılan konuşmalarda, bunun üzerinde önemle durduk" dedi.

Yüce, bu yıl birinci sürgünde iklim şartlarının vermiş olduğu ikram dolayısıyla yaş çay yaprağının çok taze ve alım süresinin uzun olduğunu vurgulayarak, böylece ÇAYKUR açısından çok verimli, bereketli ve çok kaliteli bir sürgün dönemi geçirdiklerini söyledi. İkinci sürgün alımlarına da iyi başladıklarını ve taze yaş çay yaprağı aldıklarını anlatan Yüce, şöyle devam etti:

"Son 15 gündür alım süresinin uzaması ve iklim şartlarının önceki yıllardan farklı olması nedeniyle hasat edilen yaş çayın boyutu değişti. Her şeye rağmen ikinci sürgün kampanyamızın son günlerine geldik. Bazı fabrikalarımız kapatmak üzere, bazı fabrikalarımız 1 hafta veya 10 gün daha, yüksek kesimlerden çay alan bazı fabrikalarımız ise biraz daha uzun süre alım yapmaya devam edecek. İkinci sürgünde şu ana kadar 205 bin tonun üzerinde yaş çay alımı gerçekleştirdik. Kampanya başından beri ise yaptığımız alım 425 bin ton civarında oldu."

"Haberler gerçek dışı"

Genel Müdür Yüce, son günlerde bazı basın organlarında 'işçiler aç kaldı', 'ÇAYKUR işçileri çok zor durumda' şeklinde haberlerin yer aldığını, bunların gerçeği yansıtmadığını savundu. Bu tür haberlerle kamuoyunun yanıltılmak istendiğini belirten Yüce, şöyle devam etti:

"Tüm ÇAYKUR çalışanları olarak devletin, müstahsilin ve yaptığımız işin hizmetindeyiz. Yapılan hizmetlerin başka şekilde yorumlanması doğru değil. Ben başta olmak üzere bütün fabrika müdürlerimiz, daire başkanlarımız ve çalışanlarımız, hepimiz bu devletin, müstahsilin emrinde, hizmetindeyiz. Onun için kimsenin hizmetlerimizden dolayı farklı yorum yapmalarını, başka şekildeki davranışlarını iyi niyetli olarak karşılamıyoruz."

Yüce, bütün fabrika müdürleri ve çalışanların müstahsile karşı daha duyarlı, özverili, sevecen olmasını istediğini ifade ederek, "Kendimize çalışanlarımızla omuz omuza, kardeşçe fabrikalarımızın bacalarının tütmesini sağlamak ve bölgemize ve ülkemize hizmeti şiar edinmişiz. Bundan rahatsız olanlar varsa onları kendi vicdanlarına bırakıyorum" diye konuştu.