DenizBank'tan Rize TSO üyelerine kredi

Oda üyelerinin normal şartlara göre daha düşük faiz oranı ile kredi kullanmalarına imkan sağlayacak protokol imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

RİZE - DenizBank ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında, oda üyelerine uygun koşullarda kredi sağlanmasına yönelik protokol imzalandı.

Rize TSO'da yapılan törenle, oda üyelerinin normal şartlara göre daha düşük faiz oranı ile kredi kullanmalarına imkan sağlayacak protokol, DenizBank adına Rize şube müdürü Özgür Devrim Güvensoy ile Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu arasında imzalandı.

Güvensoy, oda üyelerine aylık 1,33 faiz oranı ile 36 ay vadeye ve 200 bin TL'ye kadar işletme kredisi, 72 ay vadeli 3 ay taksit ertelemeli 500 bin TL'ye kadar da sermaye destek kredisi sağlanabileceğini söyledi.

Ayrıca yıllık yüzde 1'den başlayan oranlar ile teminat mektubu verebileceklerini belirten Güvensoy, "Araç kiralama ihtiyacı olan firmalar için hazır filo hizmeti sunuyoruz. Turizm, kuyumculuk, nakliye, eczane, mobilya gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin dönemsel olarak değişen nakit akışlarına uygun ödeme opsiyonu ve vade olanakları tanıyacağız" dedi.

Ofluoğlu ise DenizBank ile yaptıkları protokolle üyelerine daha avantajlı kredi kullanma imkanı sunduklarını ifade ederek, "Ancak kredi alırken iyi tahlil yapılmalı, getirisi olacaksa kullanılmalıdır. Kredi doğru kullanılmazsa istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir" diye konuştu.

Yaşanmakta olan krizde bankaların üyelerine anlayışla yaklaşmasını istediklerini dile getiren Ofluoğlu, şunları kaydetti:

"Karşılıklı olarak birbirimize ihtiyacımız var. Son dönemde en karlı sektör finans sektörü. Bu nedenle bankaların bu zor dönemimizde karlarından biraz fedakarlık yapıp bize destek olmalarını bekliyoruz. Çünkü reel sektörün önünün açılmasa lazım."