Doğan Holding, Hürriyet ve Metro bedelli hisse ihraç edecek

Doğan Yayın Holding A.Ş 183 milyon 500 bin liralık, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş 92 milyon liralık bedelli hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Yayın Holding A.Ş'nin 26 Aralık 2008'de yaptığı 183,5 milyon liralık bedelli hisse senedi ihracını işlemden kaldırdı.

Ancak, bu hafta, Doğan Yayın Holding A.Ş 183 milyon 500 bin liralık, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş 92 milyon liralık bedelli hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş de 40 milyon liralık bedelli hisse senedi ihracı için kurula başvuruda bulundu.

Bültene göre, Fortisbank A.Ş, B Tipi Altın Fonu Yatırım Fonu Katılma Belgesi'nin tutarının 500 milyon lira, B Tipi Likit Fonu Yatırım Fonu Katılma Belgesi'nin tutarının 1 milyar lira artırılması nedeniyle yatırım fonu katılma belgesi, Ergoisviçre Emeklilik ve Hayat A.Ş de Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun tutarını 100 milyon lira artırılması nedeniyle emeklilik yatırım fonu payı ihracı için kurula başvurdu.

Bu hafta içinde menkul kıymet ihracı nedeniyle Kurul kaydına alınan ortaklık olmadı.