Dolandırıcıların kredi tuzağına dikkat!

Dolandırıcılar bu kez banka kredisini zamanında ödeyen vatandaşları hedef aldı. Bankalar ise vatandaşları kredilerini zamanında ödeyenler için herhangi bir kampanya yapılmadığı konusunda uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bankaların Kurban Bayramı’na özel kampanya düzenlediğini belirten dolandırıcılar banka kredisini zamanında ödeyen milyonlarca vatandaşı tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Şikayetvar’ın haberine göre: Bayramı fırsat bilen dolandırıcılar yine iş başında. Bu sefer hedeflerinde ise banka kredisini düzenli ödeyen vatandaşlar yer alıyor. Kullanıcılara cep telefonlarından ulaşarak kendilerini banka çalışanı gibi tanıtan dolandırıcılar, düzenli ödeme yapıldığı için Bayram Kampanyası’ndan yararlanabileceklerini belirtiyor. Piyasa değerinin yarı fiyatına tablet ve cep telefonu almaya hak kazandığını duyan vatandaşlar kart bilgilerini paylaşıyor ve dolandırılıyor. Bazı abonelerin teyit almak için bankanın çağrı merkezini araması üzerine herhangi bir kampanya düzenlenmediğini öğrenen yüzlerce kişi dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını aktarıyor.

Bankalar uyarıyor

Kredilerini zamanında ödeyen vatandaşlar için herhangi bir kampanya yapılmadığını belirten bankalar kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini belirtirken “Bankadan arayanlar asla kart numarası, güvenlik kodu gibi bilgilere ihtiyaç duymazlar, inanmayın” uyarısında bulundu.

“Bayramları da tuzaklarına alet ettiler” diyerek tepki gösteren vatandaşların şikayetleri şöyle:

"Bayrama özel kampanya yaptıklarını söylüyorlar"

“Kredimi düzenli ödediğim için bayrama özel tabletleri yarı fiyatına alabileceğimi söylediler kart bilgilerimi istediler, onaylamak için ihtiyaç duyuyorlarmış. İnanmadım bankayı aradım düşündüğüm gibi oldu ve dolandırıcılardan son anda kurtuldum. Aman siz de inanmayın.”

"Kart ödemelerini düzenli yapanlara tuzak kuruyorlar"

“Telefondan arayıp, kart ödemelerimi düzenli yaptığım için tablet kazandığımı söylediler. 3D güvenlik kodunu istedi, hem de sözlü olarak, söylemedim. Hiçbir bankanın sözlü olarak bunu sormayacağını söyleyince biz 'dolandırıcı mıyız' dedi daha sonra suratıma kapattı.”

"İnandım dolandırıldım, uzak durun"

“Adımı soyadımı nereden öğrendiğini bilmediğim kişiler dün beni cep telefonumdan aradı. Banka kredim yıllar önce bitti ama düzenli şekilde ödeme yaptığım için hala hak iddia edebileceğimi belirtti, cep telefonlarını yarı fiyatına kampanyadan dolayı verdiklerini benim de katılabileceğimi aktardı. Durumu cazip buldum kart bilgilerimi verdim siparişten sonra araştırdım ve dolandırıcı olduklarını öğrendim. Arayan numarayı geri arıyorum şebeke izin vermiyor.”

"Bayram günü 650 liradan oldum"

“Bayram günü hiç kimsede insaf kalmamış… Eşimin kampanya tuzağına düştüğünü belirtirken herkesi uyanık olmaya davet ediyorum. Bankaların bu tarz oyunlar yapmayacağını ben düşündüm ama maalesef eşim boş bulundu. Kartından 650 lira çekildi ve şimdi kimseye ulaşamıyoruz.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir