Duayenden KOBİ'lere tavsiye

DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Özyeğin, "Türk KOBİ’leri Çin’e giderek çok başarılı işler yapabilirler" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-DÜNYA - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türk KOBİ’lerini Çin’de birçok iş fırsatının beklediğini belirterek, “Mesele sadece fuarlara gidip mal almak şeklinde değil de hakikaten yaptıkları işin orada yapılıp yapılamayacağını görmeleri önemli. Türk KOBİ’leri Çin’e gidip orada oturmak ve Çin vatandaşı gibi davranmak kaydıyla çok başarılı işler yapabilir” dedi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve DEİK işbirliğiyle düzenlenen “Çin’i Anlamak ve Çin ile İş Yapmak” başlıklı konferansta konuşan Özyeğin, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik aktiviteler ve Çin’deki iş fırsatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye ve Çin arasında 2013 sonu itibarıyla 28 milyar dolar ticaret hacmine ulaşıldığını aktaran Özyeğin, iki ülke arasındaki ticaretin farklı alanlarda gelişim gösterdiğini belirtti. Özyeğin, “Çin’le olan ticaretimiz, diğer çok ticaret yaptığımız ülkelerden farklı bir şekilde çok fazla gelişiyor. Mesela Rusya’yla ilişkilerimiz de çok yüksek ama bunun önemli bir kısmı doğalgaza bağlı" diye konuştu. 

Sadece geçen yıl Çin’den 185 iş heyetinin Türkiye’ye gelerek iş görüşmeleri yaptığını anlatan Özyeğin, “Çinli dostlarımız Türkiye’ye bölgesel olarak, geniş katılımlarla geliyorlar, şehir yönetimleriyle, sektörel olarak geliyorlar” diye konuştu.