Enerjide öncelik kaya gazına verilecek

Petrol ve doğalgaza alternatif olarak gösterilen kaya gazına ilgi tüm dünyada artarak devam ediyor. Kaya gazı Türkiye’nin de 2016’da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meltem Gündüz / ANKARA

Enerjide dengeleri değiştirmesi beklenen kaya gazı (şeyl) teknolojisi Türkiye’nin 2016’da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bir kaya gazı envanteri hazırlayacak. Böylece gazın Türkiye’deki rezervi ve ekonomik potansiyeli ortaya çıkarılacak. TPAO tarafından Güneydoğu ve Trakya’da rezervler saptanırken, arama çalışmalarının olumlu devam etmesi halinde 10 yıl sonra üretime geçilebileceği dile getiriliyor. 

Petrol ve doğalgaza alternatif olarak gösterilen kaya gazına ilgi tüm dünyada artarak devam ediyor. Yıllardır bilinen ancak çıkarılamayan kaya gazı, özellikle son dönemde Amerika’nın üretim hamlesi ile dünyanın dikkatini çekmeye başlarken, Türkiye’nin de 2016’da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak. 

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir