Ertem: Türkiye'ye ciddi kaynak giriş olacak

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ertem, Türkiye Varlık Fonu'nun önemli uluslararası anlaşmalara imza atacağını ve Türkiye'ye ciddi kaynak girişi olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bugün açıklanan sanayi üretimi verisini yorumlayan Ertem, "Sanayi üretimi son çeyrekte dengeli ve istikrarlı bir büyüme trendini gösteriyor. Sanayinin dengeli ve istikrarlı bir şekilde yeniden büyüme trendine girmesi olumlu. Sanayi üretimi artışı ihracatla da desteklenecek" dedi.

Sanayinin çarkları yeniden hareketlendiSanayinin çarkları yeniden hareketlendi

Türkiye'nin kriz işareti göstermeyen bir ülke olduğunu söyleyen Ertem, "Kurda önemli olan seviyesinden ziyarede bir oynaklık olmaması, ama bugünlerde olabiliyor" şeklinde konuştu.

'Ciddi kaynak girişi olacak'

Ertem, Türkiye Varlık Fonu'nun önümüzdeki dönemde çok ciddi uluslararası anlaşmalar yapacağını belirterek, "Buna bağlı olarak Türkiye'ye ciddi kaynak girişi olacak" dedi.

"Türkiye AB hikayesini bir kenara bırakıp başka bir yola devam edemez" diyen Ertem, AB'deki şirketlerden Türkiye'ye yatırım yapma konusunda ciddi talep olduğunu, gelip görüştüklerini belirtti.

Ertem sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye'ye 2017 itibarıyla Körfez başta olmak üzere ciddi sermaye girişi olacak, kurla ilgili sorunumuz yok.

Konuşmasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türk bankacılık sektörüyle ilgili verdiği kararı da değerlendiren Cemil Ertem, "Fitch'in bankacılık sektörüne ilişkin açıklamaları, sadece sorunları gören bir yaklaşım" ifadesini kullandı.

Fitch, Türk bankaları için görünümü 'bozdu'Fitch, Türk bankaları için görünümü 'bozdu'