ESDER'den yerli otomobile destek

ESDER Genel Başkanı Çelikus, "Milli otomobilimizin çıktığı gün esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte ilk alıcısı bizler olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, "milli otomobilin" çıktığı gün ilk alıcısının kendileri olacağını belirtti.

Çelikus, yazılı açıklamasında, "yerli otomobil rüyası" gerçekleşmek üzereyken, durumdan rahatsızlık duyan bazı çevrelerin konuyu suiistimal etmek istediğini kaydetti. ESDER olarak bu durumun farkında olduklarını belirten Çelikus, "Taklit tezi" oluşturarak, yerli otomobilin üretime geçmeden önünün kesilmeye çalışıldığını savundu.

Fikri mülkiyet haklarının bu denli önemli olduğu günümüzde başka bir aracı kopyalamanın mümkün olmadığını vurgulayan Çelikus, "Halkımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın bu tür kafa karıştırıcı söylemleri önemsemediğini belirtmek istiyorum. Yerli otomobilimize tam destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelikus, Türkiye'nin yerli otomobil macerasının 1961 yılına dayandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Çeşitli lobilerin baskıları ve engellemelerinden dolayı Devrim Otomobili o dönemde seri üretime geçememişti. Araç yakıtlarının ateş pahası olduğu ülkemize ilaç gibi gelecek olan yerli otomobil 2 liralık şarjla 100 kilometre gideceği belirtiliyor. Maliyeti düşük, emisyonu düşük olacak yerli otomobilimize 'milli mücadele' düşüncesiyle sahip çıkmalıyız. Milli otomobilimizin ilk çıktığı gün ESDER olarak esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte ilk alıcısı bizler olacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir