Eximbank'tan makine ihracatçısına destek

İhracatta makine sektörünün payının yüzde 20'lere yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, 8 bin makine ihracatçısına ulaşmak istediklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Makine İhracatçıları Birliği (MAİB), makine ihracatını teşvik etmek üzere yürürlüğe konulan Eximbank desteklerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirerek Referans Ticari Faiz Oranları (CIRR) ve sigorta konularını masaya yatırdı. Toplantıda ayrıca makine ihracatçılarına özel olarak yürürlüğe konulan uygulamaların tanıtıldığı kaydedildi.

Makine sektörünün Türkiye'nin ihracatında stratejik sektörlerin başında geldiğini belirten Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, yürüttükleri faaliyetlerle 8 bin makine ihracatçısına ulaşmak istediklerini ifade etti. 

Makine sektörünün Türkiye sanayindeki ayrıcalıklı rolün altını çizen Yıldırım, "En ziyade müsaadeye mazhar sektör makinedir. Türkiye'nin toplam ihracatı içinde makine sektörünün payını İtalya ve Japonya'daki gibi yüzde 20 seviyelerine yükselmesi için çalışmalıyız. 96 ülkede uyguladığımız CIRR desteğinin yurt dışındaki alıcıların makine sektörüne ilgisini daha da artıracağına inanıyoruz. İhracat Kredi Sigortası Tazmin Desteği ile ihracatçılarımızın tüm risklerini sıfırlıyoruz. Bu uygulamalarımızın makine ihracatına büyük katkı sağlayacağından eminiz" ifadelerini kullandı.

"Eximbank uygulamalarının payı önemli"

MAİB Başkanı Adnan Dalgakıran ise toplantıda firmalara tahsilatta sorun yaşamaları durumunda izlemeleri gereken yollar konusunda bilgi verildiğini ifade etti.

İhracatçıların yatırım malı niteliğindeki ürünlerinin uluslararası piyasalarda daha etkin rekabet edilebilmesinde Eximbank uygulamalarının önemli payı olduğunu vurgulayan Dalgakıran, birliğe üye firmaların, tüm kamu kurumlarına örnek olması gereken bu uygulamalardan haberdar olmasını ve yararlanmasını istediklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir