Faizden yararlanın hisseleri düşünün

DenizBank Finansal Hizmetler CEO’su Ateş, yatırımcılara portföylerinin yarısını döviz, yarısını TL’de tutmalarını önerdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Kriz nedeniyle kimsenin netleşmiş bir öngörüsünün bulunmadığı bir ortamda DÜNYA’ya konuşan DenizBank Finansal Hizmetler CEO’su Hakan Ateş, yatırımcılara portföy yönetimi tavsiyelerinde bulundu. Ateş, 100 liralık portföyün 50 lirasını dolar ve Euro’dan oluşan sepette, 50 liralık kısmın yüzde 10-15’inin hisse senedinde kalan bölümünün de faizde değerlendirilmesini önerdi.

Merkez Bankası’nın politika faizlerinin tek haneli rakamlara geleceğini belirten Ateş, “Yatırımcılara yüksek faizin kalan kırıntılarından yararlanmalarını öneririm” diye konuştu.

“Dünyadan ve Türkiye’den dikkatli seçimlerle hisse senedi yatırımı da yapılabilir” diyen Ateş, “Bir dönem 12’lere 15’lere çıkan fiyat/kazanç oranı şimdi 7’ye 8’e geliyor. En korkuncu 1’e 2’ye gelmesidir.

Oranlar düştüğü zaman alıp bir kenarda 1-2 sene beklediğinizde inanamayacağınız şeyler olacak” dedi. Ateş, enflasyonun yükseldiği dönemde şirket satın alarak büyümek isteyenler için ideal bir ortam oluşacağını öngördü.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde