FoodX, çağrı merkezinden siparişleri VeriFone'la alacak

FoodX, yeni POS makinaları sayesinde çağrı merkezinden de sipariş alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İnternet üzerinden yemek siparişi verilmesini sağlayan FoodX, VeriFone ile anlaştı.

VeriFone, proje dahilinde 5.000 adet Pos terminalini teslim edecek. FoodX, müşterilerine Türkiye’de bir ilk olan çağrı merkezi aracılığıyla siparişleri sağlıyor. FoodX projesinde, müşteriden gelen taleplere uygun olarak VeriFone tarafından hazırlanan yazılım yine VeriFone’un POS terminallerine uygulandı.

İnternet üzerinden sipariş verebilmenin yanında çağrı merkezi ile de sipariş verilebiliyor. Siparişler internet ve telefon üzerinden ulaştıktan sonra restoranın pos makinesine adres tarifini de içeren tüm alt detaylarla ulaştırılıyor. Faks yerine pos üzerinden tüm siparişlerin iletilmesi olası tüm problemleri de ortadan kaldırıyor.

Ayrıca restoran yetkilisi tükenen ürünlerin siparişini pos makinesi kullanarak FoodX’e geri bildirip, merkeze veri geçebiliyor. Proje dahilinde VeriFone’un masa üstü GPRS ve (Eşernet) ADSL POS terminalleri kullanıldı. Verifone ilk defa bu sektörde eşernet (IP) pos kullanımını da sahaya sürdü.

FoodX Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Üzümcü, asıl hedeflerinin Türkiye’de internet kullanan veya kullanmayan herkesin rahatlıkla yemek siparişi verebilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

VeriFone Özel Çözümler Satış Müdürü Ayhan Erdoğan, “VeriFone olarak FoodX gibi Türkiye’de bankacılık dışındaki şirketlere en çok ürün sağlayan şirketiz. Şimdiye kadar FoodX tarafından 1.000 adet POS satın alındı. Bu sayının ilerde 5.000’e kadar çıkması bekleniyor” dedi.