Garanti Bankası, IIP sertifikasını yeniledi

Banka, 10 günlük bir ara değerlendirme süreci sonucunda 'Investors in People' sertifikasını yenilemeye hak kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası'nın, Investors in People" (IIP) sertifikasını yenilemeye hak kazandığı duyuruldu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, insana yönelik yatırımları sonucunda dünyadaki 34 bin IIP kuruluşu arasına giren Garanti Bankası'nın, 10 günlük bir ara değerlendirme süreci sonucunda IIP sertifikasını yenilemeye hak kazandığı kaydedildi.

Açıklamada, IIP'den gelen 4 yabancı danışmanın, Genel Müdür Ergun Özen ve 4 Genel Müdür Yardımcısının da dahil olduğu 400 kişilik grupla görüşmeler yaparak, bankanın dünya standartlarındaki insan kaynakları uygulamalarını aynen sürdürdüğünü ve niteliğini koruduğunu tespit ettiği aktarıldı.

Böylece, 2005 yılında IIP standardının 10 göstergesi ve 39 verisinin tamamını karşılayarak sertifika almaya hak kazanan Garanti Bankasının, 3 yılda bir yapılan uygunluk ve yeterlilik çalışmasını başarıyla tamamladığı vurgulandı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası;nın her başarısının ardındaki en önemli güç, sahip olduğumuz genç, kaliteli, yetkin, bilgili, hızlı ve yaratıcı çalışanlarımızdır. Sayısı 16.000'i aşan kadromuz için ölçülebilir entegre bir sistem ve kariyer süreci oluşturarak gelişimlerini yönetmek amacıyla tasarladığımız insan kaynakları uygulamalarımız, dünya ölçeğinde kalitesini sürdürüyor. İnsan kaynakları stratejilerimiz, uluslararası standartlar doğrultusunda geçer not almaya devam ediyor. Çalışanlarımızın kişisel gelişimini sürdürmek ve performansını artırmak amacıyla, çok önem verdiğimiz eğitim alanındaki yatırımlarımız her zaman devam edecek."