Garanti, Cumhuriyet Üniversitesi'nde çağrı merkezi açtı

Kurulan çağrı merkezinde üniversite öğrencileri istihdam ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİVAS - Garanti Bankası'nın Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsünde çağrı merkezi oluşturduğu, üniversite öğrencilerinin merkezde istihdam edildiği bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik ve Yönetişim Kulübü organizasyonuyla Garanti Bankası Genel Müdürlüğü insan kaynakları departmanı tarafından "İnsan Kaynakları Uygulamaları ve Yeni Mezunların İşe Alımı" konulu seminer düzenlendi.

Fakültenin konferans salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan CÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Gülmez, kampüs içinde bir süre önce Garanti Bankası'nın çağrı merkezinin kurulduğunu kaydetti.

Çağrı Merkezi'nin resmi açılışının henüz yapılmadığını, ancak şu anda çalışmaya başladığını ifade eden Gülmez, yaklaşık 50'ye yakın öğrencilerinin burada istihdam edildiğini, yarı zamanlı olarak çalışan bu öğrencilere hiçte fena sayılmayacak ücret ve primlerinin ödendiğini, sigortalarının yapıldığını kaydetti.

Bu çağrı merkezlerinin özellikle öğrencileri için çok iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Gülmez, "Hem bir taraftan akademik eğitiminizi tamamlayacaksınız, hem de bir taraftan mesleğe daha erken yaşta atılmış olacaksınız. Bunun faydalarını göreceksiniz, tecrübe kazanmış olacaksınız" diye konuştu.

Seminerde konuşan Garanti Bankası Çağrı Merkezi Yöneticisi Yekta Demirci ise banka olarak Sivas'a çok ciddi bir yatırım yaptıklarını belirterek, "2 katlı bir binamız var. Ful kapasite çalıştığımız zaman ortalamada 500 kişiye istihdam sağlama şansına sahibiz. Şu an ful kapasitenin 10'da birini kullanıyoruz. Bu demektir ki daha Sivas'ta da alacağımız yol var" dedi.

Garanti Bankası İşe Alım Yetkilisi Beril Kurtaslanoğlu ise Garanti Bankası'nın sektörünün öncü bankası ve lideri olarak bilindiğini kaydederek, "Ancak Garanti Bankası sadece Türkiye'de değil, bizim amacımız, vizyonumuz Avrupa'nın da en iyi bankası olmak" diye konuştu.

Garanti Bankası'nın Sivas'taki çağrı merkezinde görev yapan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin de duygularını dile getirdiği seminerde, bankanın çeşitli çalışmaları ve işe alımlarıyla ilgili de öğrencilere bilgi verildi. Seminerde öğrencilerin soruları da yanıtlandı.