GEMPORT, kapasitesini 2 kat artırdı

Liman işletmesi, en uzun konteyner gemileri olan 'süperdost panamax' gemilerini de kabul edebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türkiye'nin ilk özel liman işletmesi olan GEMPORT, kapasitesini yaklaşık iki kat artırdı.

Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri AŞ (GEMPORT) Genel Müdürü Cüneyd Acar, yaptığı yazılı açıklamada, 80 milyon dolarlık yatırımın ardından GEMPORT'da yeni bir döneme adım atıldığını belirtti.

GEMPORT'un Türkiye için önemli bir liman işletmesi olduğunu ifade eden Acar, "Limanımız yılın 365 günü 24 saat hızlı ve güvenilir biçimde hizmet veriyor. ISO 9002 sertifikalı terminalimiz, yönetim kadrosuyla kendini müşteri memnuniyetine adadı. Özetle GEMPORT iç bölge bağlantılı, tüm dünyaya yükleme imkanı olan, yüksek prodüktivite ve gerçek fiyatlandırma yapılan bir liman" dedi.

Acar, artan talepler nedeniyle yatırımlara başladıklarını, 80 milyon dolar tutarındaki bu yatırımlarla GEMPORT'un bulunduğu konumun, daha da sağlamlaşacağını dile getirerek, Türkiye'nin draftı en uygun limanları arasında yer aldıklarını kaydetti.

Rıhtım boyunun 220 metreden 413 metreye çıkarıldığını belirten Acar, "Yatırımlarla kapasitemizi 2 kat artırdık. 413 metre rıhtım boyuyla GEMPORT, 300 metre uzunluğunda en uzun konteyner gemileri olan 'süperdost panamax' gemilerini de kabul edecek duruma geldi" dedi.