Global düzeyde 15 trilyon dolarlık yatırım bekleniyor

Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer, "Global düzeyde 2025 yılına kadar 15 trilyon dolarlık yeni yatırım yapılması bekleniyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından, TİM ev sahipliğinde "Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika" başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi'nin "Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri" konulu panelde konuşan El Hamer, Türkiye ile Bahreyn arasında uzun süredir süren işbirliğinin bundan sonrada artarak devam edeceğini söyledi. 

Ekonominin lokomotifi olarak görülen müteahhitlik sektörünün global gayrisafi milli hasılanın yüzde 12'sini oluşturduğunu belirten El Hamer, "Global düzeyde 2025 yılına kadar 15 trilyon dolarlık yeni yatırım yapılması bekleniyor" dedi. 

El Hamer, aynı dönemde Bahreyn'de enerji, alt yapı ve inşaat sektöründe 2 trilyon dolarlık yeni yatırım yapılmasının planlandığına dikkati çekerek, inşaat sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesi için sadece konut inşaatı ile değil aynı zamanda altyapı projeleriyle gerçekleşebileceğini söyledi. 

Başta Çin olmak üzere Hindistan'da konut ihtiyacının yüksek düzeyde olduğunu ifade eden El Hamer, 2025 yılı itibariyle 270 milyon yeni konuta ihtiyaç duyulacağını belirtti. 

El Hamer, Suudi Arabistan ve Bahreyn'de acil olarak 50 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğu bilgiini vererek, "Bahreyn'in bir ada olduğu düşünüldüğünde bu rakam çok yüksektir. Konuta olan ihtiyaç mühendislik ve müteahhitlik hizmetlerine olan ihtiyacın devam edeceğini gösteriyor. Türkiye'yi bölgesel ve global anlamda uluslararası müteahhitlik hizmetleri sunabilen örnek bir ülke olarak görüyorum" diye konuştu. 

El Hamer, Türkiye'deki son derece uygun maliyetli sosyal konut peojelerinin özellikle bu ihtiyacın yer aldığı ülkeler için örnek alındığını vurguladı. 

2030 yılı itibariyle Bahreyn'in sürdürülebilirlik, rekabet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda kendilerini geliştireceklerini ifade eden El Hamer, sosyal desteğe yönelik bir adım atıldığını ve sosyal konut projelerinin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir