Gümrüklere 'yeni' düzen

'Ankara Sohbetleri'ne konuk olan Bakan Yazıcı, fazla mesai ücretinin yüzde 50 azaltılması yönünde düzenleme yapacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde yeni düzenlemelere gideceklerini açıkladı. 'Ankara Sohbetleri'ne konuk olan Yazıcı, ilk olarak gümrüklerde mesai saatleri dışında yaptırılan işlemler için alınan ve çok tartışılan 'fazla mesai' ücretinin yüzde 50 azaltılması yönünde düzenleme yapacaklarını söyledi. Gümrükte toplanan fazla mesai ücretlerinin yarısının Hazine'ye gittiğini belirten Yazıcı, yapacakları yeni düzenleme ile Hazine'ye giden bu payın kaldırılacağını kaydetti. Yazıcı, 65 maddeden oluşan gümrük tasarısının yakında Meclis'e geleceğini söyledi.

Yazıcı, tasarıyla gümrüklerle serbest bölgeler arasındaki çelişkinin giderileceğini de kaydetti. Gümrük teşkilatının KHK ile idare edildiğini belirten Yazıcı, "Bir değişiklik tasarısı hazırlayıp Başbakanlığa sunduk. Gümrük müşavirleri için de kanun hazırlıyoruz" dedi. Gümrüklerdeki yenilemenin ciddi masraflar tuttuğunu belirten Yazıcı, gümrüklerin modernizasyonunu da yap-işlet- devret modeliyle yaptıracaklarını kaydetti. Yazıcı, gümrüklerdeki otomasyon ile işlemlerin insansız ve kağıtsız gerçekleştirilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde