Güne hızlı başlayan endeks yatay seyre döndü

İlk seansta 45.801 puana kadar yükselen borsada dar bantta yatay seyir etkili oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Alıcılı açılan ve ardından yönünün yataya çeviren endeks ilk seansı 499 puan artışla 45.660 puandan kapattı. Ortalama yüzde 1.11'lik prim yaşanan endekste seans sonunda 597 milyon TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Cuma günü ABD endeksleri, beklentilerden iyi gelen tarım dışı istihdam verisinin etkisiyle yükseldi. Bugün Avrupa'da alıcılı seyrin ağırlığını koruması yurtiçine de olumlu yansıdı. Alıcılı açılan Bileşik Endeks 45.801 puana kadar yükseldi. Ancak, ABD borsasının tatil nedeniyle kapalı olması, İMKB'de katılımın sınırlı kalmasına neden olu.

Bugün piyasaları etkileyecek çok önemli veri akışı da bulunmuyor. TSİ 13.00'te temmuz ayı Almanya İmalat Siparişleri verileri açıklanacak. ABD piyasaları da tatil nedeniyle kapalı.

Perşembe günü açıklanacak temmuz ayı ABD Dış Ticaret Dengesi, ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları ve İngiltere Merkez Bankası Faiz Oranı kararı izlenecek.

Cuma günü ise ağustos ayı İngiltere ÜFE verileriyle, eylül ayı ABD Michigan Üni. Güven Endeksi verileri takip edilecek.

Yurtiçinde ise perşembe günü TÜİK, GSYH, 2Ç09 TÜİK, ağustos ayı Kapasite Kullanım Oranı, temmuz ayı TCMB, Ödemeler Dengesi verileri önemli görülüyor.

Dolar ve faiz dengeli

Güne gevşek başlayan dolar 1.49 seviyesinin altını gördü. Dolarda bankalararası piyasada şu sıra en iyi alış/satış 1.4900 - 1.4925 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4345 seviyesinde seyrederken, yurtiçinde euro 2.1350 TL’den el değiştiriyor.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9.40 seviyesinde dengeli görünüm sergiliyor. Gösterge faiz cuma gününü yüzde 9,49 seviyesinden kapatmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.