Halkbank'tan KOBİ'lere 300 milyon euro kredi

Avrupa Yatırım Bankası ile KOBİ'lerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla kredi programı müzakere edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Halk Bankası, KOBİ'lerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla 300 milyon euro tutarlı bir kredi programının müzakere edildiğini bildirdi.

Türkiye Halk Bankası A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Avrupa Yatırım Bankası ile KOBİ'lerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla 300 milyon euro (yaklaşık 390 milyon dolar) tutarlı bir kredi programının müzakere edildiği belirtilerek, anlaşma tutarı olan 300 milyon euronun, 2 ayrı dilim halinde müşterilere kullandırılacağı kaydedildi.

Açıklamada, kredi anlaşma tarihinin 8 Haziran 2009 olarak belirlendiği ifade edilerek, anlaşma taslağında belirlenen vadenin 3 yıl anapara ödemesiz dönemli 8 yıl olduğu vurgulandı.

Kredinin kesinleşmiş vadesi, maliyeti ve müşterilere kullandırım koşullarının anlaşma metninin kesinleşmesini takiben ayrıca bildirileceği duyuruldu.