Hattat Enerji toplu sözleşme için masaya oturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Hattat Holding'e bağlı Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. Amasra Kömür İşletmeleri ve Armutçuk Kömür İşletmelerinde çalışan sendika üyesi maden işçilerinin ilk toplu sözleşme görüşmeleri için masaya oturdu. 
 
Hattat Enerji'den yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. Amasra İşletmesi'nde yapıldı. İlk oturuma, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. adına Hattat Holding Murahhas Azası Halil Beyenal, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal, Armutçuk İşletme Müdürü Nuh Baş, İnsan Kaynakları Müdürü Semih Bayman katıldı. Görüşmelerde Genel Maden İşçileri Sendikası adına ise Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hukuk Danışmanı Av.Murat Ergen, Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki yer aldı. 
 
İlk dönem toplu iş sözleşmesi olacak
Görüşmelerine başlanan toplu iş sözleşmesi, ilk dönem toplu iş sözleşmesi olacak. Toplu İş Sözleşmesi, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. 'nin Amasra ve Armutçuk Kömür İşletmelerinde çalışan GMİS Üyelerini kapsayacak. İlk oturumun açılış konuşmasını yapan Hattat Holding Murahhas Aza'sı Beyenal, Türkiye'nin enerji ithal eden bir ülke olduğuna vurgu yaparak, ülkesini seven ve yeraltı zenginliklerinin ülke hizmetine sunulmasını amaçlayan bir kuruluş olduklarını söyledi. 
 
Üretim arttıkça 11 bin işçi hedefine ulaşılacak
Beyenal, Amasra'da çıkaracakları taşkömürünü, kuracakları termik santral ile Türkiye'nin enerji ihtiyacına önemli katkı sağlayacaklarını belirterek şunları söyledi: 
"Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. olarak üretim ile birlikte insana da yani üretene de değer veren bir kuruluş olarak örgütlülüğü savunmaktayız. Sendika ile hemen hemen aynı anda işyerlerinde sendikalaşma talebimiz oldu. Çünkü verimliliğin bu şekilde daha iyi sağlanacağını biliyoruz. Bu bölgemizde şu an bin 600 civarında işçi çalışıyor. Bu ileride üretim artıkça 11 bin işçi hedefine ulaşacaktır. Sendika ile yapacağımız bu ilk sözleşmemizin, işçilerimize, kurumumuza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." 
 
60 milyar dolar enerji ithalatına harcanıyor
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise özel sektörde örgütlenme çalışmalarına Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. gibi köklü kuruluşta başlatmayı uygun gördüklerin söyledi. Türkiye'nin bugün 60 milyar dolarını enerji ithalatına harcadığını söyleyen Alabaş, "Dışarıdan ithal edilecek kömürü 1 ton daha aşağı çekebilmek, dışarıya ödenecek dövizi 1 dolarda olsa geriye çekebilmek ülkemiz için bir kazançtır. Bu şirket bugün burada önemli yatırımlar gerçekleştirmekte ve burada çalışan işçisine de bugün ilk oturumunu gerçekleştirdiğimiz TİS ile de çalıştırdığı işçisine verdiği önemi göstermektedir. HEMA ile başlayacağımız bu ilk sözleşmemizin üyelerimize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.