Hayat, A101 İndirim Mağazaları'na ortak oldu

Şirkete bağlı AS Tüketim Malları, mağazalar zincirinin yüzde 30 hissesini satın alarak ortak oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hayat Holding'e bağlı AS Tüketim Malları Şirketi, A101 İndirim Mağazaları zincirinin yüzde 30 hissesini satın alarak ortak oldu.

Hayat Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada, AS Tüketim Malları Şirketi'nin A101 mağazalarının yüzde 30 hissesini devralması ile A101'e ait özel markalı deterjan, çocuk bezi, hijyenik ped ve temizlik kağıtlarının Hayat Holdinge bağlı tesislerde üretileceği belirtildi.

Hayat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan İdil de, Hayat Holdinge bağlı üretim tesislerinin kapasitelerinin 2009 ve 2010 yılları içinde yapılan ve yapılacak olan yeni yatırımlarla büyük ölçüde artacağını belirterek, "Hayat Holdingin yapmış olduğu hisse alımının esas amacı, kapasite artışını indirim zincirlerinin özel markalarında değerlendirmektir" şeklinde görüş bildirdi.

Türkiye'de gelişme gösteren indirim zincirlerinin esas olarak üreticilerin bilinen markalarını değil "private label" adı verilen kendi özel markalarını satan kuruluşlar olduğunu belirten İdil, "A101 İndirim Mağazaları zinciri, Hayat Holding ile yaptığı bu hisse devri sayesinde deterjan, çocuk bezi, hijyenik ped ve temizlik kağıtları alanlarında kendi markalarını ürettirebileceği kuvvetli bir üretici ortağa sahip oldu" açıklamasında bulundu.