Hedef ilk üç banka arasına girmek

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO'su Ömer Aras, "Önümüzdeki 10 yılda ilk 3 banka arasında girmeyi hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ERZURUM - Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Aras, Finansbank'ın ana ortağı National Bank of Greece'in bankada yüzde 25'e kadar halka arz isteğinin devam ettiğini belirterek, bunun için piyasanın iyi bir noktaya gelmesinin beklendiğini söyledi.
 
Finansbank, 2008 yılında 11 milyon liralık yatırımla temellerini attığı Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi'ni, 8 milyon liralık ek yatırımla büyüterek, bölge için yeni bir istihdam sunuyor. Çağrı merkezinin açılışı öncesi gazetecilerle bir araya gelen Aras, Erzurum'a yaptıkları yatırımı daha da ileriye götürmek istediklerini, 2008 yılında açılan Finansbank Operasyon ve Çağrı Merkezi'nin Marmara Bölgesi dışında kurulan, doğudan batıya hizmet veren 'ilk ve tek' bankacılık merkezi olduğunu söyledi.
Aras, "İleriye dönük konuşmaktansa birtakım işler yaparak piyasada bir farklılık yaratmak aslında bizim ana prensibimiz" dedi. Finansbank'ın takip edilen bir banka olduğunu ifade eden Aras, Finansbank'ın ardından bazı bankaların da Anadolu'da çağrı merkezi açtığını söyledi.
 
Bankacılık sektörüne farklı bir açıdan bakılması gerektiğini vurgulayan Aras, bankacılığın ekonomiye en önemli katkısının kayıt içi olması ve yaygın bir istihdam sağlaması olduğunu ifade etti.
 
Erzurum'a yaptıkları yatırımların bankaya farklılık getirdiğini söyleyen Aras, Erzurum'da çalışma, işe bağlılık oranının İstanbul'a göre daha fazla olduğunu, çağrı merkezlerinin aynı zamanda bir bankacılık okulu misyonu taşıdığını anlattı.
 
Aras, şöyle konuştu:
"Buradaki çalışanlarımıza bir kariyer yolu açıyoruz. Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi'nde çalışmış arkadaşlarımızın çoğu, başka illere şube çalışanı olarak transfer oluyor. Bugüne kadar, Bankamız içindeki çeşitli pozisyonlara, bu merkezden yaklaşık 60 çalışanımız seçildi ve transferleri yapıldı. Bu önemli bir oran. Tersine göçe de yardımcı oldu. İstanbul'da çalışan Erzurumlu 12 kişi Erzurum'a dönüş yaptı."
Şu an 287 kişinin çalıştığı çağrı merkezinde 100 bin adet çağrının cevaplandığını bildiren Aras, çalışanların yüzde 69'unun kadın, yüzde 31'inin erkek, yüzde 50'sinin üniversite öğrencisi olduğunu söyledi. Aras, çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 60'ının Erzurumlu, yüzde 40'ının da dışarıdan çevre illerden gelenler olduğunu belirtti.
Ömer Aras, Erzurum Üniversitesi ile ortak bir anlaşma imzalayarak Çağrı Merkezi Önlisans Programı'ndaki derslerin içeriğinin hazırlanması konusunda onlara katkıda bulunacaklarını, çağrı merkezinde eğitim alabilmesi için özel similasyon odalarının tahsis edileceğini ve öğrencilere staj imkanı sağlayacaklarını bildirdi.
Aras, 11 bin çalışanı olan bir bankanın yüzde 10'luk kısmının Erzurum'da istihdam edilmesinin önemine işaret ederek, Erzurum'a sağladıkları istihdamdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
NBG'nin halka açılma isteği devam ediyor
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aras, NBG'nin Finansbank'ta yüzde 25'e kadar halka açılma isteğinin devam ettiğini belirterek, "Ama piyasanın daha iyi bir noktaya gelmesi durumunda yapılacak bir iş. Yunanistan'da çok ciddi bir borç yapılandırması oldu. Bunun sonucunda da bankaların sermayelerini güçlendirmesi yönünde çalışmalar olacak. Piyasa koşulları uygun olduğu taktirde bunu gerçekleştireceğiz" dedi.
Finans Emeklilik için ciddi teklifler aldıklarını belirten Aras, satışın yaza doğru sonuçlanabileceğini bildirdi.
Yabancı bankaların Türk bankacılık sektöründen çıkmalarının kendi iç sebeplerinden kaynakladığını ifade eden Aras, Türk bankacılık sektörünün güçlü yapısı olduğunu söyledi.
Aras, "Avrupa bankalarının, güçlü olması halinde Türk bankacılık sektörüne talepleri artacaktır"dedi.
Ömer Aras, yeni teşvik sistemine ilişkin bir soru üzerine, pakete olumlu baktıklarını, cari açığın önlenmesinde ithalatı azaltmanın yanında tasarrufları artırmanın da önemli hale geldiğini söyledi.
 
Çağrı merkezi çalışanları için kariyer yolu açık
Ömer Aras, çağrı merkezlerinde çalışanların satış tekniği, ikna kabiliyetleri ölçüsünde şubeler başta olmak üzere bankanın çeşitli kademelerinde istihdam edildiğini, çalışanlar için kariyer yollarının açık olduğunu ve bunun motivasyon sağladığını ifade etti.
Erzurum'daki yeni çağrı merkezleriyle rekabetin artacağına değinen Aras, bunun yine de İstanbul'daki kadar yoğun olmayacağını söyledi.
Aras, önümüzdeki süreçte daralan marjlar, düşen büyüme oranları nedeniyle artık verimliliğin ön planda olacağını, verimlilik rasyolarına bakılması gerektiğini belirtti.
2012 yılında Finansbank olarak çalışan sayılarında artış olacağını ve 30 yeni şubenin açılmasını hedeflediklerini söyleyen Aras, kontrollü ve verimli büyümenin önemli olduğuna değindi.
 
Aras, "Önümüzdeki 10 yılda bankacılık sektöründe ilk 3 banka arasında girmeyi hedefliyoruz" dedi.
Yabancı ortaklı banklar içinde lokal yöneticilerin başta olduğu bankaların Türkiye'de daha başarılı olduğunu ifade eden Aras, "NBG'nin Türkiye'de yönetimi yerel yöneticilere bırakması ile Finansbank bu konuda çok başarılı olmuştur" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir