'Her zaman olacak bir şey değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Cazibe Merkezleri Programı'yla doğu illerinde yaşanan göç sorununun çözülmesinin hedeflendiğini, programın her zaman olabilecek bir şey olmadığını ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, program kapsamında işletme sermayesinden teknik yardıma kadar her türlü desteğin verildiğini söyledi.

Yılmaz, "Bu bir kampanya, öyle her zaman olabilecek bir şey değildir. Dolayısıyla bunu iyi değerlendirmemiz, iyi kullanmamız lazım. Malum Doğu ve Güneydoğu Anadolu gelişmişlik düzeyi itibariyle nispeten ortalamanın altında. Nüfus göstergeleri bakımından bakıldığında da Türkiye'de genç nüfusun yoğun olduğu bir bölge. Dolayısıyla biz istiyoruz ki daha fazla üretim ve istihdam olsun, özellikle gençlerimiz daha fazla iş, aş imkanlarına kavuşsunlar. Doğdukları yerde doysunlar. Buralarda refah artsın, bir taraftan da göçü azaltalım. Metropollere, büyükşehirlere fazla göç olmasın. Bu programın özünde bu var." dedi.

İstihdam artışında özel yatırımların önemine dikkati çeken Yılmaz, "Artık genç nüfusumuz daha eğitimli, güçlü bir şekilde geliyor. Bizim bu fiziki altyapıyla sağladığımız huzur ortamıyla birlikte özel yatırımları artırmamız lazım. Asıl istihdamın motoru özel sektör yatırımlarıdır, özel girişimlerdir. Türkiye genelindeki toplam yatırımlara bakıldığında yüzde 75'ten fazlası özel yatırımlardır. Kamu yatırımları yüzde 20-25 gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu bölgelere geldiğinde maalesef denge biraz tersine dönüyor. İşte bunu değiştirmemiz lazım." diye konuştu.

'Türkiye'nin 3 sorunu var''Türkiye'nin 3 sorunu var'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir